Personal touch in finance

22 January 2013

Fiscaal voordeel voor de milieubewuste ondernemer

22 January 2013

De milieulijst en de energielijst voor 2013 zijn gepubliceerd. Investeert u in een bedrijfsmiddel dat op één van deze lijsten voorkomt, dan levert u dat een extra investeringsaftrek op. Hierdoor betaalt u minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Energie-investeringsaftrek

Investeert u in energiebesparende bedrijfsmiddelen dan heeft u mogelijk recht op de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Het bedrijfsmiddel moet dan wel voorkomen op de Energielijst. Met de EIA kunt u 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Het bedrag aan energie-investeringen moet dan in 2013 wel meer zijn dan € 2.300. Het maximuminvesteringsbedrag is € 118 miljoen.

Klik hier voor de Energielijst 2013

Milieu-investeringsaftrek en Vamil

Investeert u in een milieuvriendelijk product of bedrijfsmiddel dat voorkomt op de Milieulijst dan heeft u mogelijk recht op de Milieu-Investeringsaftrek (MIA). Afhankelijk van de categorie waarin uw milieu-investering valt, kunt u tot maximaal 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om 75% van de investering willekeurig af te schrijven (Vamil).

Klik hier voor de Milieulijst 2013

Aanvraag eenvoudiger

Het aanvraagformulier van de EIA en MIA/Vamil is vereenvoudigd. Samenwerkingsverbanden, zoals een maatschap of vof, hoeven nog maar één aanvraag in te dienen per (gezamenlijke) investering.

Let op!

Naast de EIA of de MIA kunt u ook de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek toepassen. Een investering kan echter niet zowel voor de EIA als voor de MIA in aanmerking komen.

News archive 2013

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.