Personal touch in finance

12 June 2015

Ingewikkelde regels UWV en strenge wetten: voorkom sancties

12 June 2015

“Ik heb alles gedaan om mijn langdurig zieke werknemer te re-integreren: ik heb aangepast werk en een andere functie aangeboden, zelfs via een klant van mij.

Ik heb een re- integratieverslag gemaakt en opgestuurd. Nu zegt het UWV dat ik niet genoeg re-integratie-inspanningen heb verricht en krijg ik een loonsanctie opgelegd. Wat heb ik verkeerd gedaan?”

Dit is een van de prangende kwesties die in de nieuwe UWV-Wegwijzer van het UWV, VNO-NCW en MKB-Nederland aan bod komt. Dat er in sociaal verzekeringenland veel is veranderd de afgelopen tijd, maakt het er voor werkgevers niet overzichtelijker op. De Wet verbetering poortwachter verlangt van u dat u genoeg moeite doet om uw medewerker weer aan het werk te krijgen. Per 1 juli 2015 gaat het nieuwe ontslagrecht in. Die bepaalt dat werkgevers voortaan verplicht bij het UWV moeten aankloppen als het gaat om bepaalde ontslagzaken. Ook via de modernisering Ziektewet (Wet BeZaVa) en de nieuwe Participatiewet krijgt u als werkgever met het UWV te maken. Download de wegwijzer en u heeft alle informatie bij de hand, waarmee u mogelijk vervelende sancties kunt voorkomen. Doe er uw voordeel mee.

News archive 2015

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.