Personal touch in finance

23 December 2016

Energiebesparing? Een handig overzicht

23 December 2016

Wist u dat u als eigenaar, (ver)huurder of gebruiker van een bestaand bedrijfsgebouw wettelijk verplicht bent om energie te besparen?

Sinds kort biedt een interactieve tool genaamd ‘Kompas energiewetgeving’ u een handig overzicht.

Met de interactieve tool Kompas energiewetgeving krijgt u snel en gemakkelijk overzicht van alle wetten en regels die gelden op het gebied van energiebesparing en of u hier wel of niet aan moet voldoen. Wanneer is bijvoorbeeld een energielabel verplicht en wat is precies een energie-audit die verplicht is voor grote ondernemingen?

De tool biedt daarnaast ook concrete tips, links en hulpmiddelen. Zo is er wellicht een fiscaal voordeel te behalen via de Energie-investeringsaftrek (EIA), wanneer u investeert in bedrijfsmiddelen die voorkomen op de Energielijst. Met deze aftrek kunt u 58% van het investeringsbedrag extra in mindering brengen op de fiscale winst. De investering moet dan wel meer bedragen dan € 2.500.

Let op!

De interactieve tool ‘Kompas energiewetgeving’ is er nog niet voor ieder gebouwtype. De komende maanden wordt de tool verder uitgebreid met alle regels, uitzonderingen en vrijstellingen die gelden voor retail- en zorgvastgoed, onderwijsgebouwen en bedrijfshallen.

News archive 2016

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.