Personal touch in finance

10 January 2020

Invoering UBO-register vertraagd

10 January 2020

De invoering van het UBO-register is vertraagd. Het UBO-register zou oorspronkelijk in januari 2020 worden ingevoerd, maar dat is niet haalbaar, zo blijkt uit stukken van de Eerste Kamer.

h4.UBO-register

Het UBO-register is bedoeld om inzicht te geven in de belanghebbenden in juridische entiteiten, zoals bv’s. Het invoeren ervan hangt samen met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Ook het tegengaan van financieel-economische criminaliteit, zoals het witwassen van geld, is een doel van het register.

Deels openbaar

Het Nederlandse UBO-register gaat deel uitmaken van het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Een deel van de gegevens in het register wordt openbaar.

Voorbereidend onderzoek

Over de invoering van het UBO-register vindt eerst een voorbereidend onderzoek plaats door de commissie Financiën van de Eerste Kamer. Deze commissie kan besluiten het wetsvoorstel in de commissie eerst uitvoeriger aan de orde te stellen, alvorens het in stemming te brengen.

Invoering waarschijnlijk dit voorjaar

Het kabinet hoopt dat de invoering van het UBO-register nog dit voorjaar gaat plaatsvinden. De Tweede Kamer heeft al wel met het wetsvoorstel ingestemd.

News archive 2020

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.