Personal touch in finance

06 February 2020

Vanaf 1 juli subsidie elektrische auto

06 February 2020

Vanaf 1 juli 2020 komt er een subsidie voor particulieren die een elektrische auto aanschaffen. Dit meldt RTL-Nieuws. De subsidie was al aangekondigd in het Klimaatakkoord. De subsidie is bedoeld om de particuliere markt met betrekking tot elektrische auto’s te stimuleren.

Omvang subsidie

De subsidie zou € 4.000 bedragen voor een nieuwe elektrische auto en € 2.000 voor een occasion. De subsidie voor een nieuwe elektrische auto zou alleen gaan gelden voor auto’s met een maximum cataloguswaarde van € 45.000.

Stimulering zakelijke markt

De zakelijke markt wordt momenteel al gestimuleerd via onder meer de lagere bijtelling en de milieu-investeringsaftrek voor elektrische auto’s. Zo bedraagt de bijtelling voor een normale auto die in 2020 voor het eerst op kenteken is gezet 22%, voor een elektrische auto 8% tot een cataloguswaarde van € 45.000. Over het meerdere is de bijtelling eveneens 22%.

Let op!

De nieuwe subsidie zal waarschijnlijk ook gaan gelden voor ondernemers die een elektrische auto kopen en deze niet op de zaak zetten. Dan wordt immers niet geprofiteerd van de lagere bijtelling.

Vakhandel

De subsidie op elektrische occasions is alleen van kracht als deze wordt aangeschaft via de vakhandel. Dit om fraude met de subsidie tegen te gaan. Ook zullen er aanvullende voorwaarden zijn voor wat betreft de staat van de auto.

Heeft u vragen over de nieuwe subsidie voor particulieren inzake elektrische auto’s, neem dan contact met ons op.

News archive 2020

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.