Personal touch in finance

19 June 2020

Deadline aanvraag TOGS: vrijdag 26 juni!

19 June 2020

De tegemoetkoming van € 4.000 voor specifieke sectoren die door het coronavirus getroffen zijn, de TOGS, is inmiddels voor flink wat sectoren beschikbaar. Ondernemers moeten wel opschieten met hun aanvraag, want de termijn sluit vrijdag 26 juni om 17.00 uur.

Omzetverlies

Om voor de regeling in aanmerking te komen, moet een ondernemer in de periode van 16 maart 2020 tot en met 15 juni 2020 een omzetverlies van minstens € 4.000 realiseren. Ook moet hij in deze periode minstens € 4.000 aan vaste lasten hebben. Er gelden ook nog enkele andere voorwaarden.

Let op!

U moet desgevraagd achteraf kunnen bewijzen dat u aan alle voorwaarden voldoet!

Meer sectoren

Hoewel de regeling binnenkort niet meer kan worden aangevraagd, is deze onlangs nog uitgebreid met enkele sectoren. Het betreft onder andere audiciens, warme bakkers, handelaren en reparateurs van caravan alsmede supermarkten gevestigd op campings, stations, transportterminals, studentencampussen en recreatieterreinen.

Tijdig aanvragen!

Wie voor de TOGS in aanmerking komt, moet deze tijdig online aanvragen bij RVO.nl . Tijdig wil zeggen: uiterlijk 26 juni 2020 om 17.00 uur. Op deze site is ook meer informatie over de regeling te vinden.

Niet wachten

Omdat niet duidelijk is hoeveel ondernemers de TOGS nog gaan aanvragen, is het devies dit gelijk te doen, mocht u recht hebben op de tegemoetkoming. Zo voorkomt u teleurstelling bij een overbezette site.

DigiD of eHerkenning

U kunt de TOGS aanvragen via DigiD of eHerkenning. Na uw aanvraag staat het bedrag uiterlijk drie weken later op uw rekening.

News archive 2020

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.