Personal touch in finance

11 June 2020

Subsidie voor elektrische auto definitief

11 June 2020

De subsidie voor particulieren die een volledig elektrische auto kopen is definitief en gaat gelden voor elektrische auto’s die vanaf 4 juni 2020 zijn gekocht of geleased. De subsidie bedraagt € 4.000 voor nieuwe elektrische auto’s en € 2.000 voor occasions.

Catalogusprijs

Voor de subsidie geldt wel een aantal voorwaarden. Zo moet de catalogusprijs van de auto tussen de € 12.000 en € 45.000 liggen en moet de actieradius minstens 120 kilometer zijn.

Alleen particulieren

De subsidie is alleen bestemd voor particulieren, wat betekent dat de auto niet tot het ondernemingsvermogen mag behoren. Ondernemers kunnen de subsidie dus alleen krijgen als ze de auto in privé aanschaffen.

Erkende bedrijven

Ook kunt u de tegemoetkoming alleen verkrijgen indien de elektrische auto bij een erkend bedrijf wordt aangeschaft. Dit om fraude bij handel tussen particulieren te voorkomen.

Eén eigenaar

Voorwaarde is tevens dat de auto enkele jaren bij één Nederlandse eigenaar blijft. Als de auto binnen drie jaar weer verkocht wordt, moet een deel van de subsidie worden terugbetaald. Wie een auto leaset, krijgt de subsidie maandelijks uitbetaald. Bij beëindiging van het leasecontract binnen vier jaar, stopt ook de subsidie.

Aanvragen

De subsidie kan vanaf 1 juli 2020 met terugwerkende kracht tot 4 juni 2020 online worden aangevraagd bij RVO.nl. Dit kan pas nadat u de koop- of leaseovereenkomst heeft gesloten.

Tip!

Op RVO.nl staat een lijst met elektrische auto’s die aan de voorwaarden voldoen. Zo kunt u eenvoudig nagaan of de auto die u op het oog heeft voor de subsidie in aanmerking komt.

Heeft u vragen over de subsidie voor elektrische auto’s, neem dan contact met ons op.

News archive 2020

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.