Personal touch in finance

31 July 2020

Check uw beschikking LIV en LKV

31 July 2020

Werkgevers die in 2019 in aanmerking kwamen voor het lage-inkomensvoordeel of loonkostenvoordeel (LIV/LKV) voor een of meerdere werknemers, ontvangen uiterlijk 31 juli van dit jaar een beschikking. Hierin staat hoeveel LIV en LKV u ontvangt. Check de beschikking goed op eventuele fouten.

LIV en LKV

Het LIV is een tegemoetkoming in de loonkosten voor werknemers die in 2019 een gemiddeld uurloon hadden tussen € 10,05 en € 12,58 en bedraagt maximaal € 2.000 per werknemer. Het LKV is een tegemoetkoming in de loonkosten van oudere en arbeidsbeperkte werknemers. Het LKV kan maximaal € 3,05 per uur bedragen en maximaal € 6.000 per jaar.

Voorlopige berekening

Heeft u recht op het LIV of LKV, dan heeft u uiterlijk 13 maart 2020 een voorlopige berekening ontvangen. Deze kan afwijken van de definitieve berekening, bijvoorbeeld als u vóór 1 mei correcties heeft doorgegeven.

Check beschikking

Zorg ervoor dat u de gegevens in de beschikking goed checkt met de gegevens in uw loonadministratie. Bij fouten in de berekening of wanneer werknemers op de beschikking ontbreken, dient u binnen zes weken in bezwaar te gaan. Correcties die u ná 1 mei heeft doorgegeven, zijn niet meer in de definitieve beschikking verwerkt.

Te veel ontvangen?

Heeft u meer tegemoetkoming ontvangen dan waar u recht op heeft, dan bent u verplicht dit te herstellen. De Belastingdienst zal het teveel ontvangen bedrag dan van u terugvorderen. Herstelt u een dergelijke fout niet, dan kan dit bij controle een navordering plus boete opleveren.

Heeft u vragen over het LIV en LKV, neem dan contact met ons op.

News archive 2020

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.