Personal touch in finance

25 August 2020

Gratis loopbaanadvies vanwege corona

25 August 2020

De coronacrisis heeft het leven van veel werknemers en ondernemers drastisch veranderd. Misschien wel zodanig dat zij behoefte hebben aan een loopbaanadvies over hun toekomstige mogelijkheden. Zo’n advies is vanaf 1 augustus 2020 kosteloos.

Corona

Vanwege corona zijn al veel banen verloren gegaan en is het nog maar de vraag of deze ooit terugkomen. Wie dit niet wil afwachten, kan misschien beter ander werk zoeken of zich laten omscholen. De overheid heeft voor advies geld beschikbaar gesteld met het crisisprogramma ‘NL leert door’.

Loopbaanadvies

Met name degenen die twijfelen, hebben wellicht behoefte aan een loopbaanadvies van een professional. Vanwege corona is een dergelijk advies nu gratis. Het advies heeft als doel om zicht te krijgen op de kansen op de arbeidsmarkt en inzicht in persoonlijke ontwikkeling. Ook wordt geadviseerd bij de keuze van mogelijke (om)scholing en tips bij het zoeken en solliciteren naar werk.

Let op!

Als u als werkgever de tegemoetkoming NOW 2.0 heeft aangevraagd of nog gaat aanvragen, bent u verplicht uw werknemers te stimuleren een ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen voor behoud van werk.

Hoe krijg ik een loopbaanadvies?

Het verkrijgen van een kosteloos loopbaanadvies is vrij eenvoudig. Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kan er een beroep op doen. U kunt zelf een loopbaanadviseur uitzoeken, desgewenst iemand die dichtbij gevestigd is. U maakt zelf een afspraak en de adviseur regelt de administratie.

Hoe vind ik een adviseur?

Via de site hoewerktnederland.nl kunt u makkelijk een erkend adviseur vinden. Van belang is vooraf te informeren of deze meedoet aan ‘NL leert door’. Op de site treft u ook links aan naar erkende brancheorganisaties van loopbaanadviseurs.

News archive 2020

Together as One.
Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.