Personal touch in finance

08 September 2020

Extra tijd definitieve coronasteun land- en tuinbouw tot 31 oktober

08 September 2020

Land- en tuinbouwondernemers krijgen extra tijd, namelijk tot 31 oktober 2020, om een verzoek in te dienen tot definitieve vaststelling van de ‘Tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers’. Deze tegemoetkoming is bedoeld om schade vanwege de coronacrisis te compenseren.

Problemen met opslag

De tegemoetkoming betreft de sierteelt, de voedingstuinbouw en de telers van fritesaardappelen. De geleden schade is een gevolg van het feit dat de betreffende goederen, zoals bloemen, niet of moeilijk kunnen worden opgeslagen.

Termijn verlengd

De indieningsdatum voor de aanvragen tot definitieve vaststelling van tegemoetkomingen is verlengd tot 31 oktober 2020. Aanvragen moesten voor de sectoren sierteelt en voedingstuinbouw in eerste instantie uiterlijk 31 augustus zijn ingediend, voor de sector fritesaardappelen uiterlijk 15 september.

Werkzaamheden accountant uitwerken

Door de termijnverlenging kan de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants en sectoraccountants verder uitwerken welke werkzaamheden een accountant moet verrichten voor een aanvraag voor een tegemoetkoming. Ook wordt geborgd dat ondernemingen voldoende tijd hebben om de noodzakelijke bewijsstukken te verzamelen.

NOW niet in mindering

Ook is bekendgemaakt dat ontvangen of nog te ontvangen tegemoetkomingen in het kader van de NOW, niet op de tegemoetkoming in mindering hoeven te worden gebracht. De NOW is een tegemoetkoming in de loonkosten voor ondernemers met minimaal 20% omzetverlies (NOW 1.0 en NOW 2.0) vanwege corona.

News archive 2020

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.