Personal touch in finance

07 September 2020

Ook TVL voor recreatieve vliegsector

07 September 2020

De TVL, Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb, is eerder opengesteld voor de recreatieve vliegsector. Deze sector bestaat onder meer uit ballonvaarders en instructeurs en verhuurders van sportvliegtuigjes en is toegevoegd aan de lijst met SBI-codes.

Aanvragen TVL

Ondernemers kunnen de TVL tot en met 30 oktober 17.00 uur aanvragen. Dit kan een ondernemer ook door een intermediair zoals een accountant laten verzorgen. Deze kan de TVL vanaf 1 september 2020 voor de ondernemer aanvragen. Dit moet met behulp van eHerkenning.

TVL

De TVL biedt dekking voor maximaal 50% van de vaste lasten van een ondernemer die door de coronacrisis minstens 30% van zijn omzet is kwijtgeraakt. Het omzetverlies wordt gemeten over de maanden juni tot en met september. De TVL bedraagt maximaal € 50.000.

Voorwaarden

Voor de TVL gelden wel aanvullende voorwaarden. Belangrijk is dat de vaste lasten in de periode juni tot en met september minstens € 4.000 bedragen. Ook is de TVL alleen weggelegd voor het mkb. Dit betekent onder meer dat u minder dan 250 werknemers in dienst heeft. Deeltijdwerkers worden naar rato meegeteld.

Vaste lasten

Voor de berekening van de TVL gaat men niet uit van de werkelijke vaste lasten, maar van branchegegevens die bekend zijn bij het CBS. Deze kunnen dus afwijken van de vaste lasten van de individuele ondernemer.

News archive 2020

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.