Personal touch in finance

14 September 2020

Vraag buitenlandse btw vóór 1 oktober terug!

14 September 2020

Als u vorig jaar ergens in de EU goederen of diensten heeft gekocht, kunt u de btw via de Nederlandse Belastingdienst terugvragen. Dit moet vóór 1 oktober gebeuren, anders vist u achter het net.

Buitenlandse btw

Bij btw die u in de EU betaald heeft, kunt u denken aan de btw op een zakelijk boek dat u tijdens een congres in België gekocht heeft, de btw op de factuur van het hotel waar u tijdens het congres verbleef of de btw op de brandstof die u op weg ernaar toe in België getankt heeft.

Let op!

Groot-Brittannië heeft inmiddels de EU verlaten, maar ook de btw die u vorig jaar in Groot-Brittannië heeft betaald, vraagt u dit jaar nog gewoon via de Nederlandse Belastingdienst terug.

Digitaal verzoek

De btw vraagt u terug via een digitaal verzoek dat u indient via de site Teruggaaf van btw uit andere EU-landen. U kunt op deze site inloggen met uw inloggegevens. Deze heeft u eerder bij een btw-verzoek van een vorig jaar ontvangen en dient u weer te gebruiken. Bent u de inloggegevens kwijt dan moet u contact opnemen met de Belastingtelefoon. Vraag vooral geen nieuwe inloggegevens aan.

Digitaal indienen

Het indienen moet digitaal gebeuren, wat betekent dat u de formulieren op eerder genoemde website invult. Als u facturen moet meesturen, moet u die eerst scannen zodat u ook die digitaal kunt indienen. Het digitaal meesturen van facturen is niet altijd vereist.

Minimumbedragen

De terug te vragen btw moet u per land specificeren en moet per land minstens € 50 bedragen. Bij een geringer bedrag beslist het betreffende land of u de btw terugkrijgt.

Let op!

Bij een bedrag van minimaal € 400 aan terug te vragen btw per land per kwartaal, mag u uw verzoek tot teruggave al in de loop van het jaar indienen en hoeft u dus minder lang op teruggave te wachten.

Heeft u vragen of het terugvragen van in de EU betaalde btw, neem dan contact met ons op.

News archive 2020

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.