Personal touch in finance

09 October 2020

Doorschuiven subsidieaanvraag elektrische auto stopt

09 October 2020

Het is binnenkort niet meer mogelijk een subsidieaanvraag voor een nieuwe elektrische auto door te schuiven naar volgend jaar. Koopt u na wijziging van de regeling in 2020 nog een nieuwe elektrische auto, dan krijgt u geen subsidie meer.

Subsidie elektrische auto’s

Sinds juli dit jaar is er subsidie beschikbaar voor particulieren die een nieuwe of gebruikte elektrische auto aanschaffen. De subsidie bedraagt € 4.000 voor een nieuwe elektrische auto en € 2.000 voor een gebruikte.

Subsidiepot leeg

De subsidiepot voor nieuwe elektrische auto’s was vanwege het grote aantal aanvragen in no-time leeg. Subsidieaanvragen die daarna nog werden ingediend, werden automatisch doorgeschoven naar volgend jaar.

Doorschuiven niet meer mogelijk

Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat laat aan de Tweede Kamer weten dat deze mogelijkheid komt te vervallen. Dit betekent dat degenen die na wijziging van de regeling in 2020 nog een nieuwe elektrische auto kopen, geen subsidie meer krijgen. Aankopen vanaf 2021 komen weer wel in aanmerking voor subsidie.

Ingangsdatum onzeker

Het is nog niet zeker vanaf wanneer de subsidieaanvraag niet meer kan worden doorgeschoven. De staatssecretaris wil dat dit zo spoedig mogelijk na aanpassing van de regeling ingaat. Tot het zover is, kunnen subsidieaanvragen nog wel worden doorgeschoven.

Autobranche woest

De autobranche heeft verbijsterd op de mededeling gereageerd. Men vindt dat particulieren hierdoor de dupe worden van een onbetrouwbare overheid.

Let op!

Voor de aanschaf van gebruikte elektrische auto’s is overigens nog wel voldoende subsidie beschikbaar.

News archive 2020

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.