Personal touch in finance

28 December 2020

Controleer uw voorlopige aanslag 2021

28 December 2020

Heeft u uw voorlopige aanslag inkomstenbelasting voor het jaar 2021 ontvangen? Controleer deze dan goed want deze aanslag is gebaseerd op uw bij de Belastingdienst bekende gegevens. Die kunnen nogal afwijken van uw huidige situatie.

Invloed corona

De coronacrisis kan ervoor hebben gezorgd dat uw inkomen nu fors afwijkt van vorige jaren. Een lagere winst vanwege corona is voor veel ondernemers ook voor het komende jaar niet ondenkbaar. U kunt dan uw voorlopige aanslag voor 2021 lager laten vaststellen.

Overige wijzigingen

Behalve door corona, kan uw inkomen in 2021 natuurlijk ook door andere oorzaken afwijken van eerdere jaren. Wellicht heeft u uw bedrijf onlangs flink uitgebreid of juist ingekrompen.

Daarnaast kunnen ook aftrekposten veranderen, bijvoorbeeld als u dit jaar uw hypotheek heeft overgesloten tegen een lagere rente. De aftrek van hypotheekrente is dan lager, zodat u uw voorlopige aanslag hoger moet laten vaststellen.

Zelf wijzigen

Het wijzigen van uw voorlopige aanslag is makkelijk zelf te doen via de site van de Belastingdienst. Maak een reële schatting van uw te verwachten inkomen in 2021, zodat u aan het eind van volgend jaar niet al te veel hoeft bij te betalen of terugkrijgt.

Geringe korting

Ook dit jaar kunt u er weer voor kiezen uw voorlopige aanslag ineens te betalen. De korting die u dan krijgt is gebaseerd op een rente van slechts 0,01%.

Heeft u vragen over het wijzigen van uw voorlopige aanslag, neem dan contact met ons op.

News archive 2020

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.