Personal touch in finance

De geoliede relatie: Borrie en Van Meeuwen

In 1934 zag ‘Van Meeuwen’s smeerolie Industrie De Drie Tonnen’ het daglicht. Oprichter Han van Meeuwen stond vier decennia aan het hoofd van de Weesper onderneming.

‘De Drie Tonnen’ legde zich voornamelijk toe op de verkoop van oliën, vetten en teerproducten. In de jaren zeventig maakte het bedrijf onder leiding van zoon Frank een belangrijke koerswijziging door. Met de ontwikkeling van een smeertechnisch onderhoudsconcept voor industriële machines kregen de producten een toegevoegde waarde en werd Van Meeuwen een belangrijke speler in de markt binnen de Benelux.

De huidige Van Meeuwen Groep levert smeermiddelen, smeersystemen, smeertechnische diensten en speciale procesadditieven voor de industrie foodsector. De tijden van ‘De Drie Tonnen’ zijn voorbij, maar de familieband blijft, want intussen staat kleinzoon Rogier al in de startblokken om zijn positie in het bedrijf in te nemen.

Borrie verzorgt voor de Van Meeuwen Groep de jaarrekening, de salarisadministratie, de zakelijke en privé aangiftes en geeft op alle vlakken advies. En omdat Frank van Meeuwen zijn werk serieus neemt, aarzelt hij niet om de telefoon te pakken. Voor fiscaal advies met Frank Post, voor vragen op het gebied van accountancy met Fokko van Dijk. Dat werkt prettig. Want zo weten we bij Borrie ook weer hoe de zaken erbij staan bij Van Meeuwen. Op die manier loopt alles gesmeerd.

Together as One.
Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.