Personal touch in finance

De gesmede band tussen Valk Welding en Borrie

In 1961 begint Henk Valk een verkoopmaatschappij voor een Duitse producent van lasapparatuur.

Als eind jaren zeventig de eerste lasrobots op de markt komen, is zoon Remco er snel bij om ze in de markt te zetten. Zijn inspanningen worden in 1994 beloond met een aandeel van 75% in de markt voor booglasrobots en lasbenodigdheden. Vijftig jaar na de oprichting is Valk Welding een gerespecteerd leverancier van booglas- en plasma-apparatuur met een hecht dealernetwerk en vestigingen en opleidingscentra in Nederland, België, Frankrijk, Denemarken en Tsjechië. Valk Welding levert apparatuur en lasdraad aan honderden klanten, waaronder uitlatengigant Bosal, landbouwmachineproducent New Holland en Trappenleverancier Thyssen Krupp.

Anno 2012 ziet Remco Valk mogelijkheden om het bedrijf verder uit te bouwen met vestigingen in Duitsland, Oekraïne en Turkije. Om dat in deze tijden waar te maken is het niet genoeg om marktleider van de Benelux te zijn; je hebt er ook visie en durf voor nodig. En gedegen raadgevers.

Borrie is de financiële huisarts van Valk Welding en geeft adviezen op uiteenlopend gebied; onder meer over de oprichting van buitenlandse vestigingen en over het reilen en zeilen van de onderneming als geheel. Dat zeilen nemen Harm Borrie en Remco Valk trouwens wel heel letterlijk: Enkele jaren geleden voeren ze gezamenlijk naar Engeland – en terug. En dat kan eigenlijk alleen als je een goede relatie hebt – om niet te zeggen: een gesmede band.

Together as One.
Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.