Personal touch in finance

30 januari 2015

Afdrachtvermindering onderwijs ook bij deelkwalificaties?

30 januari 2015

De Belastingdienst hanteert bij controles op een juiste toepassing van de afdrachtvermindering onderwijs het standpunt dat deze afdrachtvermindering niet van toepassing is bij deelkwalificaties.

Dit standpunt staat echter op losse schroeven nu hof Arnhem-Leeuwarden onlangs anders heeft beslist. Actie is wellicht geboden!

Per 1 januari 2014 is de afdrachtvermindering onderwijs afgeschaft en vervangen door de Subsidieregeling Praktijkleren. De Belastingdienst blijft echter voorlopig controleren of bedrijven de afdrachtvermindering onderwijs wel juist hebben toegepast.

In december 2014 heeft hof Arnhem-Leeuwarden de Belastingdienst in het ongelijk gesteld voor wat betreft het standpunt rondom deelkwalificaties. Volgens het hof komen deelkwalificaties wel in aanmerking voor de toepassing van de afdrachtvermindering onderwijs. Staatssecretaris Wiebes van Financiën laat nu weten tegen deze uitspraak in cassatie te gaan. Het is dus afwachten op het eindoordeel van de Hoge Raad in deze kwestie.

Heeft u in het verleden de afdrachtvermindering onderwijs toegepast op deelkwalificaties of heeft er inmiddels een controle plaatsgevonden van de Belastingdienst, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Het kan verstandig zijn om tijdig in bezwaar te gaan tegen aangebrachte correcties met een verzoek om het bezwaar aan te houden in afwachting van de uitspraak van de Hoge Raad.

Nieuwsarchief 2015

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.