Personal touch in finance

19 februari 2015

Regels voor kinderalimentatie op de schop

19 februari 2015

Regeringspartijen VVD en PvdA hebben op woensdag 18 februari 2015 een initiatiefwetsvoorstel ingediend voor een eerlijker, duidelijker en eenvoudiger systeem van kinderalimentatie.

De initiatiefnemers willen dat ouders straks via internet zelf de hoogte van de te betalen kinderalimentatie kunnen uitrekenen. Die berekening wordt met het invullen van vier gegevens een stuk eenvoudiger. Ouders krijgen zo beter inzicht in hun bijdragen aan de kosten van de kinderen en dat moet leiden tot minder conflicten. Ook gaan beide ouders, ongeacht de draagkracht, bijdragen aan de kinderalimentatie. Iedere ouder betaalt in ieder geval een minimumbedrag van € 50 per maand. Bij de berekening van de kinderalimentatie wordt ook rekening gehouden met de zorgverdeling. De regeringspartijen willen verder de betalingsverplichting van kinderalimentatie terugbrengen tot 18 jaar, wanneer het kind meerderjarig is. Een uitzondering gaat gelden voor een studerend kind. Om te voorkomen dat de kinderalimentatie halverwege de studie ineens vervalt, loopt de alimentatie in dat geval door tot 23 jaar.

Het initiatiefwetsvoorstel is vers van de pers. Of dit kan rekenen op veel steun vanuit de Tweede en Eerste Kamer, zal de toekomst moeten uitwijzen.

Nieuwsarchief 2015

Borrie speelt een actieve en drijvende rol in de Alliott Group, een wereldwijde alliantie op het gebied van accountancy, belastingadvies en consultancy.