Personal touch in finance

10 april 2015

Let op! Fout in toeslagenbrief

10 april 2015

Heeft u onlangs een toeslagenbrief van de Belastingdienst ontvangen, dan kan het zijn dat u – net als ongeveer 13.000 andere mensen – een onjuiste brief heeft gekregen. Het gaat om een brief met datum 3 april 2015 en kenmerk: BTSL18p.

In de brief vraagt de Belastingdienst om een schatting van het inkomen. Het gaat om het inkomen van de toeslagpartner of medebewoner. In deze brief staan door een fout verkeerde jaren vermeld en ook hebben sommige mensen de brief onterecht ontvangen. Betreft het u, dan hoeft u zelf niet in actie te komen. U ontvangt op korte termijn van de Belastingdienst een excuusbrief met meer informatie.

Toetsingsinkomen

Voor de hoogte van uw toeslag(en) is het toetsingsinkomen bepalend. Dit is allereerst uw jaarinkomen, maar voor het toetsingsinkomen telt ook het inkomen van uw toeslagpartner mee, evenals buitenlands inkomen. Voor huurtoeslag telt ook het toetsingsinkomen van eventuele medebewoners mee.

Nieuwsarchief 2015

Borrie speelt een actieve en drijvende rol in de Alliott Group, een wereldwijde alliantie op het gebied van accountancy, belastingadvies en consultancy.