Personal touch in finance

02 april 2015

Speerpunt aangifte IB: onzakelijke kosten voor de onderneming

02 april 2015

De Belastingdienst gaat in de aangifte inkomstenbelasting 2014 extra letten op de kostenaftrek van ondernemers. Het gebeurt volgens de Belastingdienst namelijk vaak dat privékosten via de zaak in aftrek worden gebracht. Denk aan de kosten voor de werkruimte en telefoonkosten.

De kosten van een werkruimte thuis zijn aftrekbaar als de werkruimte een zelfstandige werkruimte is, met bijvoorbeeld een eigen ingang en eigen sanitair. Ook moet u in voldoende mate uw inkomen in of vanuit de werkruimte verdienen.

Telefoonkosten zijn aftrekbaar voor het zakelijke gedeelte. Dat zijn de zakelijke gesprekskosten van de vaste telefoon en de mobiele telefoon en de kosten van het mobiele telefoonabonnement.

Let op!

De abonnementskosten voor de vaste telefoon in de woonruimte van de ondernemer zijn niet aftrekbaar.

Bij abonnementen met bundels en datalimieten voor onbeperkt bellen is het vaak lastig om de kosten te verdelen over het zakelijke en privégebruik. Toch moet u die verdeling maken en kunnen onderbouwen voor kostenaftrek.

Nieuwsarchief 2015

Borrie speelt een actieve en drijvende rol in de Alliott Group, een wereldwijde alliantie op het gebied van accountancy, belastingadvies en consultancy.