Personal touch in finance

26 augustus 2015

Past u de RDA toe? Kijk dan uit voor de RDA-beschikking

26 augustus 2015

De RDA (Research en Development Aftrek) bezorgt u onder voorwaarden een extra aftrekpost van 60% voor kosten en uitgaven met betrekking tot projecten in speur- en ontwikkelingswerk.

U ontvangt een RDA-beschikking waarin het RDA-bedrag is opgenomen. Dit bedrag is een aftrekpost voor uw aangifte (IB of VPB). Bij realisatie van het project kunnen de kosten afwijken van hetgeen u heeft opgegeven. U kunt in dat geval geconfronteerd worden met een correctie-RDA-beschikking.

Hoe ziet de correctie-RDA-beschikking er uit?
  • Indien de kosten en uitgaven lager zijn dan die in de RDA-beschikking zijn opgenomen, ontvangt u een correctie-RDA-beschikking waarin het verschil wordt gecorrigeerd.
  • Indien de kosten en uitgaven hoger zijn dan die in de RDA-beschikking zijn opgenomen, dan verandert er niets. Het oorspronkelijke RDA-bedrag kan niet worden verhoogd.

U ontvangt maximaal één correctie-RDA-beschikking per jaar. In de correctie-RDA-beschikking staat een correctiebedrag.

Let op!

De correctie dient in de aangifte ten laste van de winst te worden gebracht. De dagtekening van de correctie-RDA-beschikking is bepalend voor het jaar waarin dit bedrag in de aangifte verwerkt moet worden. Een onjuiste verwerking kan leiden tot extra belastingheffing en een fiscale boete.

Nieuwsarchief 2015

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.