Personal touch in finance

18 juli 2017

Bedrag onder de 100 euro ?

18 juli 2017

Schrijf een eenvoudige factuur uit.

Alle facturen die u uitreikt, moeten voldoen aan de wettelijke eisen.

Voldoet uw factuur niet, dan riskeert u een boete van maximaal € 5.278 (per gebrek per factuur!). Reikt u facturen uit met een vergoeding niet hoger dan € 100 (inclusief btw), dan gelden minder eisen en kunt u een eenvoudige factuur uitreiken.

Tip:

Als uw afnemer een particulier is, bestaat er in beginsel geen plicht om facturen uit te reiken. U hoeft dan ook niet aan de factuureisen te voldoen.

Eisen eenvoudige factuur

Een eenvoudige factuur is mogelijk voor factuurbedragen (inclusief btw) tot en met € 100. De factuur moet dan in ieder geval de volgende gegevens bevatten:
  • factuurdatum
  • NAW-gegevens leverancier
  • welke goederen of diensten zijn geleverd
  • het te betalen btw-bedrag of de gegevens aan de hand waarvan dit btw-bedrag kan worden berekend.

Let op!

Bij leveringen en diensten naar en in het buitenland kunt u over het algemeen geen eenvoudige factuur uitreiken. U zult dan een volledige factuur moeten uitreiken. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op.

Ook bij wijziging van een oorspronkelijke factuur, kunt u een eenvoudige factuur uitreiken. In dat geval mag het factuurbedrag ook hoger dan € 100 (inclusief btw) zijn. Naast de gegevens van de eenvoudige factuur moet u dan wel verwijzen naar de oorspronkelijke factuur.

Nieuwsarchief 2017

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.