Personal touch in finance

22 augustus 2017

Doorbetaling Tegemoetkoming arbeidsongeschikten is werkgeverstaak

22 augustus 2017

Het is weer bijna tijd voor de jaarlijkse Tegemoetkoming arbeidsongeschikten.

UWV betaalt deze tegemoetkoming uit in september. Ontvangt u als werkgever voor uw werknemer een arbeidsongeschiktheidsuitkering van UWV, dan komt de tegemoetkoming binnen op uw rekening. Aan u vervolgens de taak om de tegemoetkoming over te maken op de rekening van de werknemer.

Heeft u een arbeidsongeschikte werknemer dan heeft deze mogelijk recht op een Tegemoetkoming arbeidsongeschikten. Dit is een nettocompensatie van € 176,27 voor de extra kosten die de werknemer maakt door zijn ziekte of handicap. De tegemoetkoming wordt door UWV gelijktijdig uitbetaald met de arbeidsongeschiktheidsuitkering van september 2017.

Doorbetaling

Wordt de arbeidsongeschiktheidsuitkering van uw werknemer op uw rekening gestort, dan geldt dat ook voor zijn tegemoetkoming. UWV kan namelijk de Tegemoetkoming arbeidsongeschikten niet op een andere bankrekening storten dan de rekening waarop de maandelijkse uitkering wordt gestort. Daarom verzoekt UWV werkgevers om na ontvangst de tegemoetkoming zo snel mogelijk over te maken op de bankrekening van de werknemer. U krijgt hierover in september een brief waarin staat om welke werknemer(s) het gaat.

Let op!

U hoeft de Tegemoetkoming arbeidsongeschikten niet te vermelden op de loonstrook of de jaaropgaaf van uw werknemer.

Nieuwsarchief 2017

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.