Personal touch in finance

28 december 2017

Voorkom boete: Meld buitenlands vermogen voor 1 januari!

28 december 2017

Heeft u vermogen in het buitenland dat in box 3 valt en waarover u belasting moet betalen?

En heeft u dit nog steeds niet aangegeven? Dan heeft u nog 3 dagen de tijd om gebruik te maken van de ‘inkeerregeling’. Dat wil zeggen dat u een en ander alsnog netjes aangeeft bij de Belastingdienst.

Doet u dit binnen twee jaar na indiening van uw aangifte, dan volgt tot 1 januari 2018 geen boete. Geeft u na deze periode van twee jaar aan dat u in box 3 te weinig belasting heeft afgedragen, dan krijgt u tot 1 januari 2018 een vermindering van uw boete.

Boete vanaf 2018

Meld u ná 1 januari 2018 dat u in box 3 te weinig buitenlands vermogen heeft opgegeven en daardoor te weinig belasting heeft betaald, dan zal een boete worden opgelegd. Wel zal deze boete lager zijn dan wanneer de fiscus hier zelf achter komt.

De hoogte van de boete hangt af van de omvang van de fraude en van de vraag of er sprake is van recidive. De inspecteur kan ook andere factoren van invloed laten zijn op de hoogte van de boete. Er moet overigens voor een boete altijd sprake zijn van opzet of grove schuld. De inspecteur zal dit aannemelijk moeten maken.

Nieuwsarchief 2017

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.