Personal touch in finance

18 januari 2018

Belastingdienst herstelt fout in Loonbelastingtabellen 2018

18 januari 2018

De Belastingdienst heeft een fout hersteld in de loonbelastingtabellen voor 2018.

Onder aan deze tabellen stond voor hogere tabellonen een percentage van 52%. Dit moet zijn 51,95%. Het percentage is inmiddels aangepast.

Loonbelastingtabellen

Met de loonbelastingtabellen van de Belastingdienst kunt u berekenen hoeveel loonbelasting en premie volksverzekeringen u moet inhouden op het loon van uw werknemers. Dit speelt met name wanneer u zelf de loonadministratie verzorgt en deze niet geautomatiseerd is. Er zijn witte tabellen voor loon uit tegenwoordige dienstbetrekking, groene tabellen voor loon uit vroegere dienstbetrekking, tabellen voor herleidingssituaties en tabellen voor bijzondere beloningen.

Herstel

Voor de Loonbelastingtabellen 2018 en 2017 heeft de Belastingdienst een online hulpmiddel. Na het beantwoorden van enkele vragen, genereert deze rekenhulp de juiste loonbelastingtabel voor uw situatie. Helaas is in de loonbelastingtabellen voor 2018 een fout geslopen. Onderaan deze tabellen stond voor hogere tabellonen nog het percentage van 52% vermeld, terwijl dit 51,95% had moeten zijn. De fout is inmiddels hersteld, zo meldt de Belastingdienst.

Let op!

Heeft u de loonbelastingtabel 2018 vóór 12 januari gedownload en geprint, doe dit dan nog even opnieuw. Dan weet u zeker dat u met de juiste loonbelastingtabel werkt.

Nieuwsarchief 2018

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.