Personal touch in finance

09 januari 2018

Handige rekenhulp Loonbelastingtabellen 2018

09 januari 2018

Verzorgt u zelf de loonadministratie en is deze niet geautomatiseerd?

Met de online rekenhulp Loonbelastingtabellen 2018 van de Belastingdienst vindt u precies de juiste tabel om te bepalen hoeveel loonbelasting/premie volksverzekeringen u moet inhouden.

Loonbelastingtabellen

RekenmachineVoor de berekening van de loonbelasting en premie volksverzekeringen die u moet inhouden op het loon van uw werknemers, dient u gebruik te maken van de loonbelastingtabellen van de Belastingdienst. Er zijn witte tabellen voor loon uit tegenwoordige dienstbetrekking, groene tabellen voor loon uit vroegere dienstbetrekking, tabellen voor herleidingssituaties en tabellen voor bijzondere beloningen.

Rekenhulp

Sinds 2017 zijn deze loonbelastingtabellen in een modern jasje gestoken. In plaats van de gepubliceerde tabellen is er nu het online hulpmiddel Loonbelastingtabellen. Na het beantwoorden van enkele vragen (zoals welke soort tabel u wilt gebruiken, welke kleur en voor welk tijdvak) genereert deze rekenhulp de juiste loonbelastingtabel voor uw situatie.

Let op!

De rekenhulp is beschikbaar voor het kalenderjaar 2017 en 2018. De loonbelastingtabellen van voorgaande jaren moet u nog downloaden van de site van de Belastingdienst.

Nieuwsarchief 2018

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.