Personal touch in finance

13 april 2018

MIT-regeling: wees er snel bij!

13 april 2018

De MIT-regeling is vanaf 17 april 2018 opengesteld voor mkb-ondernemers die plannen hebben voor een innovatief product, proces of dienst.

Omdat de regeling in voorgaande jaren al binnen enkele dagen overtekend was, is het van belang voorstellen snel in te dienen.

MIT-regeling

MIT staat voor Mkb-Innovatiestimuleringsregeling Regio en Topsectoren. Voor 2018 is er €55,75 miljoen beschikbaar voor kennisvouchers, haalbaarheids- en R&D-samenwerkingsprojecten.

Wees er snel bij!

Aanvragen voor kennisvouchers en haalbaarheidsprojecten worden behandeld op volgorde van aanvraag. Wie het eerst komt, die het eerst maalt dus.

R&D samenwerkingsprojecten

De R&D samenwerkingsprojecten worden eerst beoordeeld op inhoud en onder andere de mate van technologische vernieuwing, via het zogenaamde tendersysteem. Dit leidde er in 2017 toe dat van de 123 ingediende projecten er 47 werden toegekend. De regio’s Zuid-Nederland en Zuid-Holland hebben aangegeven dat aanvragen vanaf 2 juli kunnen worden ingediend. Van de overige regio’s is dit nog niet bekend.

Aanvragen MIT

Aanvragen voor de MIT moet u digitaal indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (zie rvo.nl zoekterm loketwijzer mit).

Kennisvoucher

Via de MIT-regeling kunt u onder andere kennisvouchers aanvragen. Een kennisvoucher is een soort ‘waardebon’ waarmee u als mkb-ondernemer een kennisvraag kunt laten beantwoorden door een kennisinstelling naar keuze. De helft van het onderzoek kan gefinancierd worden met subsidie van maximaal €3.750 euro.

Haalbaarheidsprojecten

Als mkb-ondernemer kunt u een haalbaarheidsproject uitvoeren. Deze brengt de technische en economische risico’s in kaart van een voorgenomen innovatieproject. Een haalbaarheidsproject bestaat uit een haalbaarheidsstudie, eventueel aangevuld met industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling. Denk daarbij aan literatuuronderzoek, octrooionderzoek, inventarisatie van beschikbare technologie en potentiële partners, marktverkenning en aan concurrentieanalyse. De subsidie bedraagt 40% van de subsidiabele kosten en is maximaal € 25.000.

R&D samenwerkingsproject

Een MIT-R&D-samenwerkingsproject is gericht op de ontwikkeling of vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten. Het project bestaat uit industrieel onderzoek en/of experimentele ontwikkeling, voor gezamenlijke rekening en risico uitgevoerd door een samenwerkingsverband van minimaal 2 mkb-ondernemers. De subsidie bedraagt 35% van de subsidiabele kosten. De subsidie bedraagt minimaal € 50.000 en maximaal € 200.000 per innovatieproject, waarvan maximaal € 100.000 per deelnemer.

Nieuwsarchief 2018

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.