Personal touch in finance

16 september 2018

Vraag vóór 1 oktober btw uit EU terug

16 september 2018

Heeft u vorig jaar in de EU btw betaald op zakelijke uitgaven, vergeet deze dan niet tijdig terug te vragen. Dit kan in beginsel tot 1 oktober 2018. Bent u te laat, dan vist u waarschijnlijk achter het net.

Om welke btw gaat het?

Het betreft de btw die u in de EU over uw normale uitgaven heeft betaald. Bijvoorbeeld bij overnachting in een hotel tijdens een congres of op getankte brandstof tijdens een bezoek aan een klant in het buitenland.

Hoe terugvragen?

Terugvragen van de btw kan online via de Nederlandse Belastingdienst. Met behulp van inloggegevens kunt u een formulier invullen. Hierop kunt u uw uitgaven en btw specificeren.

Let op!

Heeft u in het verleden nog geen btw uit de EU teruggevraagd, dan moet u eerst inloggegevens aanvragen. Dit kan tot vier weken duren.

Tip:

Wacht dus niet te lang, anders haalt u de deadline van 1 oktober niet meer!

In andere gevallen gebruikt u de al bekende inloggegevens. Bent u die kwijt, bel dan de Belastingtelefoon. Vraag geen nieuwe inloggegevens aan.

Facturen scannen

Sommige landen eisen dat u facturen meestuurt. Dit mag alleen digitaal, dus deze zult u moeten scannen.

Minimum bedragen

Per land geldt een minimum terug te vragen btw-bedrag van € 50 per jaar of een vergelijkbaar bedrag in de valuta van het betreffende land. U kunt ook de btw al in de loop van het jaar per kwartaal terugvragen, maar alleen als dit meer is dan € 400 (of vergelijkbaar bedrag in eigen valuta) per kwartaal.

Heeft u vragen over het terugkrijgen van betaalde btw uit de EU, neem dan contact met ons op.

Nieuwsarchief 2018

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.