Personal touch in finance

07 oktober 2018

Meer partnerverlof bij geboorte kind

07 oktober 2018

Partners krijgen vanaf volgend jaar, 2019, bij de geboorte van een kind meer verlof. Het verlof, dat voor werknemers nu nog twee dagen bedraagt, wordt in 2019 verlengd naar één week. De kosten voor dit extra verlof komen voor rekening van de werkgever. De Tweede Kamer heeft hierover een akkoord bereikt.

Extra verlof vanaf 1 juli 2020

Partners kunnen vanaf 1 juli 2020 nog meer verlof krijgen bij geboorte van een kind. In totaal gaat het dan om vijf extra weken, zodat het totale verlof maximaal zes weken kan bedragen.

Uitkering

Gedurende de vijf extra weken verlof heeft de partner recht op een uitkering van het UWV ter grootte van 70% van het loon.

Let op!

De nieuwe wet geldt niet voor zzp’ers.

Wanneer verlof opnemen?

De week geboorteverlof kan in de eerste vier weken na de bevalling worden opgenomen. De extra vijf weken verlof kunnen tot een half jaar na de bevalling worden opgenomen. De periode van opname is verder in beginsel vrij, maar kan vanwege gewichtige bedrijfsbelangen in overleg gewijzigd worden.

Ook verlenging adoptie- en pleegzorgverlof

Ook de periode van adoptie- en pleegzorgverlof wordt verlengd. Deze periode bedraagt nu vier weken en gaat zes weken bedragen.

Let op!

Deze plannen zijn goedgekeurd door de Tweede Kamer, maar nog niet door de Eerste Kamer.

Nieuwsarchief 2018

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.