Personal touch in finance

19 december 2018

Ook Eerste Kamer stemt in met Belastingplan 2019

19 december 2018

Na de Tweede Kamer heeft ook de Eerste Kamer het Belastingplan 2019 goedgekeurd. Alleen PVV, SP, PvdA, GL, 50+ en PvdD stemden tegen. Dit betekent dat onder andere de verhoging van het lage btw-tarief definitief doorgaat.

Lastenverlichting

Centraal in de plannen staan de lagere belastingtarieven voor burgers en bedrijven om zo onder andere de koopkracht te verbeteren. Dit geldt met name voor werkenden.

Vrijwilligersvergoeding

Een onderdeel van de wetsvoorstellen is ook de verhoging van de vrijwilligersvergoeding van € 1.500 naar € 1.700 per jaar. Daarbij nam de Eerste Kamer ook een motie aan om deze vergoeding jaarlijks te indexeren. Dit betekent dat de vergoeding jaarlijks wordt aangepast aan de inflatie.

Youngtimer-regeling voor elektrische auto’s?

Er is ook een motie ingediend om onderzoek te doen naar aanpassing van de zogenaamde youngtimer-regeling voor elektrische auto’s. Momenteel geldt voor auto’s van 15 jaar en ouder een bijtelling van 35% over de werkelijke waarde.

De motie stelt voor te onderzoeken of deze regeling ook kan gelden voor elektrische auto’s van 5 jaar en ouder. Dit zou dan voor deze auto’s een bijtelling opleveren van 17% (35% / 18% korting) over de werkelijke waarde, wat goed zou zijn voor het milieu.

Let op!

De motie is aangehouden, wat betekent dat er op een later moment over gestemd zal worden.

Nieuwsarchief 2018

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.