Personal touch in finance

07 april 2020

Geen tegemoetkoming 4000 euro door onjuiste SBI-code?

07 april 2020

Ondernemers die door het coronavirus zijn getroffen, kunnen onder voorwaarden in aanmerking komen voor een gift van € 4.000, de zogeheten TOGS-regeling. De getroffen branches zijn geselecteerd op basis van hun SBI-code. Maar wat als deze code niet klopt?

Tegemoetkoming € 4.000

De tegemoetkoming van € 4.000 is bedoeld ter dekking van vaste kosten. Een voorwaarde voor de tegemoetkoming is dan ook dat u minstens € 4.000 omzetverlies heeft en ook minstens € 4.000 vaste kosten in de periode 16 maart tot en met 15 juni 2020.

Getroffen branches

De tegemoetkoming is voor specifiek getroffen branches, zoals cafés die verplicht moeten sluiten. Of een bedrijf tot een getroffen branche hoort, wordt vastgesteld aan de hand van de SBI-code van de hoofdactiviteit. Deze krijgt u bij inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

SBI-code onjuist

Sinds de bekendmaking van de tegemoetkoming melden diverse ondernemers dat hun SBI-code onjuist is. Ze komen daardoor ook niet in aanmerking voor de tegemoetkoming. Wel kunnen ze aan de Rijksdienst voor ondernemend Nederland, RVO.nl doorgeven van mening te zijn dat hun SBI-code onjuist is en waarom. Dit kan online via een formulier. Deze codes worden aan het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voorgelegd.

Ontbrekende SBI-codes

Ook zijn er ondernemers die van mening zijn dat ook hun bedrijf specifiek getroffen wordt door het coronavirus en hun SBI-code missen in het rijtje dat voor de tegemoetkoming in aanmerking komt. Ook zij kunnen dit online doorgeven. Ook deze codes worden aan het ministerie voorgelegd.

Heeft u vragen over de tegemoetkoming van € 4.000, neem dan contact met ons op.

Nieuwsarchief 2020

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.