Personal touch in finance

02 april 2020

Tijdelijke bijstand zzp’er? Doe de Tozo-check!

02 april 2020

Bent u als ondernemer of zzp’er sterk in inkomen achteruitgegaan door het coronavirus, dan heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming via de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (Tozo). Of u hier recht op heeft, kunt u makkelijk te weten komen via de Tozo-check.

Tozo

De tegemoetkoming volgens de Tozo bestaat uit een tijdelijke inkomensaanvulling voor maximaal drie maanden tot het sociaal minimum. Daarnaast kunt u een lening afsluiten voor bedrijfskapitaal, bij een acuut liquiditeitsprobleem.

Tozo-check

De check treft u aan op krijgiktozo.nl. De check betreft een aantal ja/nee vragen. Na invulling ervan weet u of u al dan niet recht heeft op de tegemoetkomingen van de Tozo. Zo ja, dan kunt u door het invullen van uw postcode de Tozo aanvragen via uw gemeente.

Ja/nee vragen

De gestelde vragen zijn duidelijk en spreken veelal voor zich. Allereerst wordt gecheckt of u inderdaad onder het bestaansminimum terecht zult komen of al bent gekomen, en of er liquiditeitsproblemen zijn. Daarna volgen vragen over onder meer uw leeftijd – minimaal 18 jaar – , de vestigingsplaats van uw bedrijf en het aantal gewerkte uren in het bedrijf.

Heeft u vragen over de Tozo-regeling of Tozo-check, neem dan contact met ons op.

Nieuwsarchief 2020

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.