Personal touch in finance

12 mei 2020

Meer tijd voor realisatie SDE+ wegens corona

12 mei 2020

Projecten waarvoor subsidie is verkregen volgens de SDE+-regeling, Stimulering Duurzame Energieproductie, mogen vanwege het coronavirus later worden afgerond. Onder voorwaarden kan de realisatietermijn voor projecten in 2020 worden verlengd met één jaar.

SDE+ regeling

Met de SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de ontwikkeling van duurzame energie in Nederland. De regeling kent verschillende categorieën, zoals water, zon en biomassa. De regeling is gericht op bedrijven en instellingen.

Vertraging

Projecten die voor subsidie in aanmerking zijn gekomen, dienen binnen een bepaalde periode te worden gerealiseerd. Vanwege het coronavirus kunnen projecten vertraging oplopen. Daarom is besloten de realisatietermijn voor projecten in 2020 met één jaar te verlengen als de vertraging niet aan het bedrijf zelf te wijten is.

Zelf aanvragen

Bedrijven moeten de verlengde realisatietermijn zelf aanvragen via de Rijksdienst voor ondernemend Nederland, RVO.nl. Een voorwaarde is dat het project dan wel binnen de verlengde termijn gerealiseerd moet kunnen worden. Dit moet het bedrijf verklaren bij de aanvraag van de verlengde termijn.

Zonnepanelen populair

Volgens de brief van minister Wiebes aan de Tweede Kamer is de SDE+ subsidie met name gebruikt voor aanvragen met betrekking tot zonnepanelen. Dit geldt namelijk voor bij 98% van de ruim 7.500 aanvragen.

Regeling inmiddels gesloten

De SDE+-regeling is inmiddels gesloten en er kunnen dan ook geen subsidieaanvragen meer worden ingediend. Er komt in 2021 wel een opvolger voor de subsidieregeling, SDE++.

Heeft u vragen over de verlengde realisatietermijn voor SDE+-projecten, neem dan contact met ons op.

Nieuwsarchief 2020

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.