Personal touch in finance

24 juni 2020

Met Quick Start snel inzicht in Werkwijzer Poortwachter

24 juni 2020

Om werkgevers snel inzicht te geven in welke stappen zij moeten zetten voor de RIV-toets (de poortwachtertoets) bij re-integratie van werknemers, heeft het UWV een Quick Start-document ontwikkeld. Deze Quick Start dient ter ondersteuning van de Werkwijzer Poortwachter.

Doel Quick Start

Veel werkgevers vinden de Werkwijzer Poortwachter te ingewikkeld en niet goed leesbaar. Voor hen is het belangrijk dat zij weten welke stappen zij in het re-integratieproces moeten zetten en waarop ze in het algemeen moeten letten. Daarvoor is nu de Quick Start ontwikkeld.

Wat zijn de stappen?

De Quick Start geeft aan de hand van een tijdlijn aan welke stappen er in het kader van de Wet verbetering poortwachter door de werkgever en de werknemer ondernomen moeten worden waar het gaat om de re-integratie van de zieke werknemer. Er wordt een korte toelichting gegeven bij begrippen als ‘re-integratie eerste en tweede spoor’ en het voeren van een tweesporenbeleid. Ook wordt stilgestaan bij de inhoud van een op te stellen re-integratieplan met daarin een persoons- en een zoekprofiel.

Let op!

Het Quick Start document is geen vervanging van de Werkwijzer Poortwachter, maar betreft een handvat om snel de hoofdlijnen van de Werkwijzer langs te kunnen lopen. Voor uitgebreidere informatie blijft het van belang de Werkwijzer Poortwachter te raadplegen.

Bekijk de Quick Start.

Nieuwsarchief 2020

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.