Personal touch in finance

25 juni 2020

Paar extra aanpassingen NOW 2.0

25 juni 2020

Deze week is de NOW-regeling 2.0 officieel gepubliceerd. Veel verrassingen zitten er niet in omdat de wijzigingen ten opzichte van de NOW 1.0 al waren aangekondigd. Toch heeft het kabinet in de begeleidende Kamerbrief nog wel aandacht gevraagd voor een paar extra aanpassingen.

Via UWV uitbetaalde uitkeringen niet gefilterd uit de loonsom

In de NOW 2.0 is een aanpassing opgenomen die ook voor de NOW 1.0 geldt. Uitkeringen die het UWV via de werkgever heeft uitbetaald, ook wel instantiebetalingen genoemd, worden niet gefilterd uit de loonsom. Dit bleek uitvoeringstechnisch niet mogelijk te zijn. Het gaat hier met name om betalingen in het kader van de no-riskpolis Ziektewet en de Wet arbeid en zorg (Wazo).

Vaststelling subsidie NOW 1.0 en NOW 2.0 niet gelijktijdig aanvragen

Een werkgever die zowel een aanvraag voor de NOW 1.0 als voor de NOW 2.0 heeft ingediend, hoeft de uiteindelijke vaststelling van de subsidie voor beide regelingen niet gelijktijdig aan te vragen. Iedere aanvrager van de NOW 1.0 kan de definitieve subsidieaanvraag vanaf 7 oktober 2020 indienen. Dit is geen verplichting. Als werkgever kun je er namelijk ook voor kiezen om de vaststelling van de definitieve subsidie voor de NOW 1.0 en de NOW 2.0 gelijktijdig aan te vragen ná 15 november 2020. Er zal hier te zijner tijd een speciaal formulier voor beschikbaar worden gesteld.

NLWerktDoor.nl online!

Het platform NLWerktDoor.nl is in de lucht. Als gevolg van de coronacrisis is er in bepaalde branches een overschot aan personeel en in sommige een tekort. Dit platform is bedoeld om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar te krijgen. Hier kunnen werkgevers en werknemers onder meer terecht voor meer informatie en kunnen elkaar mogelijk vinden.

Nieuwsarchief 2020

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.