Personal touch in finance

22 december 2020

Extra steun voor innovatie vanwege corona

22 december 2020

Vanwege de huidige coronacrisis ontvangen innovatieve bedrijven volgend jaar extra financiële ondersteuning. Hiervoor wordt de bestaande WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) gebruikt.

WBSO

Innovatieve bedrijven krijgen via de WBSO financiële ondersteuning voor de hiermee samenhangende kosten. Via de WBSO wordt een percentage van de kosten vergoed via door een korting op de af te dragen loonheffing. Innovatieve zzp’ers profiteren dus niet van de WBSO maar krijgen een aftrek op de winst.

Verhoging percentages

Volgend jaar worden de percentages van de WBSO verhoogd. Over de eerste € 350.000 aan innovatieve kosten ontvangt een ondernemer in 2021 40% aan tegemoetkoming in plaats van 32% nu. Over het meerdere aan innovatieve kosten blijft de tegemoetkoming gehandhaafd op de huidige 16%.

Ook voor starters

Ook starters krijgen in 2021 meer steun dan thans voor innovatie. Het percentage in de WBSO over de eerste € 350.000 aan innovatieve kosten stijgt voor hen van 40% naar 50%. Over het meerdere blijft ook voor hen de tegemoetkoming 16% van de kosten.

Heeft u vragen over de WBSO, neem dan contact met ons op.

Nieuwsarchief 2020

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.