Personal touch in finance

17 december 2020

Vergoeding winkeliers voor niet verkochte voorraad

17 december 2020

Vanwege de lockdown moeten zogenaamde ‘niet-essentiële winkels’ zeker tot en met 19 januari 2021 hun deuren gesloten houden. Het kabinet werkt aan een regeling om onverkochte voorraden voor deze winkels te compenseren. Deze week wordt meer duidelijkheid over de regeling verwacht.

Lockdown

De lockdown is bedoeld om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Behalve de horeca betekent dit dat ook met name winkels die geen levensmiddelen verkopen, verplicht moeten sluiten.

Kleding

Voor wat betreft de compensatie moet vooral gedacht worden aan kledingwinkels. Kleding is erg modegevoelig, wat betekent dat na de lockdown een deel van de kleding nauwelijks meer te verkopen is. Vooral winkels die met het oog op de kerst fors hadden ingekocht, zijn hiervan de dupe.

Vergelijking met compensatie horeca

De compensatieregeling is vergelijkbaar met die van de horeca. Deze branche krijgt vanwege onverkoopbare voorraden een compensatie van 2,8% van het omzetverlies in de maanden oktober t/m december van dit jaar.

Naast bestaande compensatie

De vergoeding komt naast bestaande steunmaatregelen die bestaan voor loonkosten en vaste lasten. Deze steunmaatregelen zijn gekoppeld aan het omzetverlies.

Nieuwsarchief 2020

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.