Personal touch in finance

08 maart 2021

Let op deadline 14 maart voor NOW Q1!

08 maart 2021

Werkgevers met een omzetdaling vanwege corona kunnen nog tot en met 14 maart 2021 NOW aanvragen voor de maanden januari t/m maart. De gemiddelde omzetdaling over een periode van drie maanden moet minstens 20% zijn.

Omvang tegemoetkoming

De omvang van de tegemoetkoming voor de vierde periode (januari t/m maart) bedraagt maximaal 85% van de loonkosten bij 100% omzetverlies. Bij minder omzetverlies wordt ook de NOW evenredig verminderd. Dus bijvoorbeeld bij 50% omzetverlies krijgt u 42,5% van de loonkosten vergoed.

Periode omzetverlies

Heeft u ook NOW ontvangen voor de derde aanvraagperiode, dan moeten de drie maanden van de vierde aanvraagperiode aansluiten op de drie maanden waarin u omzetverlies verwachtte in de derde aanvraagperiode.

Aanvragen NOW

De NOW voor de vierde periode kan bij het UWV worden aangevraagd, uiterlijk tot en met 14 maart. U moet het omzetverlies over de opgegeven maanden zo goed mogelijk schatten. Op basis hiervan wordt een voorschot van 80% uitgekeerd. Als de definitieve omzetdaling bekend is, wordt ook de definitieve tegemoetkoming berekend.

Let op!

Als u het omzetverlies te ruim inschat, kan het zijn dat u achteraf een deel van de tegemoetkoming terug moet betalen.

Nieuwsarchief 2021

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.