Personal touch in finance

26 maart 2021

Onbelaste vaste reiskostenvergoeding thuiswerker verlengd tot 1 juli

26 maart 2021

Werkgevers kunnen hun thuiswerkende werknemers een onbelaste vaste reiskostenvergoeding blijven doorbetalen, tot in ieder geval 1 juli 2021.

Thuiswerken

Vanwege corona wordt er meer thuisgewerkt. Een onbelaste vaste vergoeding voor woon-werkverkeer is dan eigenlijk niet mogelijk, omdat er geen of veel minder reiskosten worden gemaakt. Omdat een onbelaste vaste kostenvergoeding voor thuiswerken veelal niet mogelijk is, vindt het kabinet het gerechtvaardigd de onbelaste vaste reiskostenvergoeding te verlengen.

Let op!

De verlenging geldt onder de voorwaarde dat de reiskostenvergoeding al vóór 13 maart 2020 was toegekend.

Kosten eigen auto / private lease

De verlenging betekent ook een tegemoetkoming in de kosten voor werknemers die minder reizen, maar nog wel met kosten geconfronteerd worden. Staatssecretaris Vijlbrief noemt in dit kader de vaste kosten van de eigen auto of de kosten van een auto via private lease.

Thuiswerkvergoeding

Het kabinet denkt nog na over een onbelaste thuiswerkvergoeding. Volgens de staatssecretaris wordt die echter naar verwachting dit jaar niet meer ingevoerd. Als alternatief is daarom ook dit jaar de vrije ruimte in de werkkostenregeling verruimd.

Nieuwsarchief 2021

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.