Personal touch in finance

05 maart 2021

TONK-loketten per 1 maart open

05 maart 2021

Naar verwachting hebben gemeenten de lokketten waar de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) kan worden aangevraagd, per 1 maart geopend. Dat is wel per gemeente verschillend, bij sommige duurt het langer. De TONK kan tot 30 juni 2021 worden aangevraagd.

TONK

Zowel werknemers die hun baan verliezen als zelfstandigen die als gevolg van de coronamaatregelen opdrachten kwijtraken, kunnen de TONK aanvragen. Deze regeling biedt hen extra hulp bij het betalen van onvermijdelijke en noodzakelijke kosten wanneer zij deze door een onvoorzienbare en onvermijdelijke terugval in hun inkomen in verband met de coronamaatregelen niet langer kunnen dragen. De nadruk ligt daarbij op de woonkosten.

Niet terugbetalen

De TONK hoeft in principe niet te worden terugbetaald. Bestaat het vermoeden dat op korte termijn wel weer voldoende inkomen beschikbaar is, dan kan de TONK echter ook als lening verstrekt worden.

TONK individueel bepaald

De hoogte van de TONK is afhankelijk van de situatie en wordt individueel bepaald. De TONK wordt alleen verstrekt als het gezinsinkomen, dus inclusief dat van de eventuele partner, en het gezinsvermogen onvoldoende is. Per gemeente kan bepaald worden welk deel van het private vermogen buiten beschouwing blijft.

Let op!

Het vermogen dat in de onderneming zit, blijft voor de TONK buiten beschouwing.

Nieuwsarchief 2021

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.