Personal touch in finance

08 april 2021

Regel zelf digitaal NOW-betalingsregeling

08 april 2021

Ondernemers die teveel NOW-subsidie hebben ontvangen, zullen dit terug moeten betalen. Ze kunnen hiervoor desgewenst zelf digitaal een betalingsregeling treffen. Dit meldt het UWV.

NOW

De NOW-regeling voorziet in een subsidie van de loonkosten voor ondernemers die vanwege corona met een omzetvermindering van minstens 20% worden geconfronteerd. De regeling voorziet in een dekking van maximaal 85% van de loonkosten bij 100% omzetverlies.

Terugbetalen

De NOW wordt in eerste instantie uitgekeerd als voorschot, op basis van het geschatte omzetverlies. Blijkt achteraf het omzetverlies minder groot, dan moet de tegemoetkoming geheel of gedeeltelijk worden terugbetaald. Hierdoor komen sommige bedrijven in financiële moeilijkheden.

Let op!

Terugbetaling kan zich ook voordoen bij een daling van de loonsom.

Betalingsregeling

Het UWV maakt bekend dat er bij financiële moeilijkheden een ruime betalingsregeling getroffen kan worden. Dit kan digitaal via de site van het UWV, waarbij de ondernemer kan kiezen uit verschillende betalingstermijnen, met een maximum van 36 maandtermijnen.

Tip!

Werkgevers die een nog langere betalingstermijn nodig hebben of de terugbetaling op een later tijdstip willen laten ingaan, kunnen dit ook aangeven. Het UWV neemt dan telefonisch contact op en bespreekt dan de mogelijkheden.

Definitieve berekening

Het UWV werkt momenteel aan de definitieve berekening van de eerste en tweede NOW-subsidies, over de periodes maart t/m mei en juni t/m september 2020. Het aanvragen van de definitieve berekening hiervoor kan nog tot uiterlijk 31 oktober 2021 respectievelijk 5 januari 2022. Na de aanvraag volgt de definitieve tegemoetkoming, al dan niet vergezeld van een gehele of gedeeltelijke terugbetalingsverplichting.

Nieuwsarchief 2021

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.