Personal touch in finance

02 april 2021

Vanaf 12 april hoger veiligheidsniveau eHerkenning voor TVL

02 april 2021

Ondernemers die vanaf 12 april de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aan willen vragen en eHerkenning gebruiken, hebben hiervoor eHerkenning nodig met een hoger veiligheidsniveau. Dit heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland bekendgemaakt.

Niveau 3

Aanvragen van de TVL voor het eerste en tweede kwartaal van 2021 kan vanaf 12 april met eHerkenning alleen nog vanaf niveau 3. Tot nu toe was niveau 1 voldoende. Het hogere veiligheidsniveau betekent voor ondernemers ook hogere kosten.

DigiD

Voor sommige bedrijven was het aanvragen van TVL met gebruik van DigiD ook mogelijk. Voorwaarde is dat de gebruiker bij de Kamer van Koophandel geregistreerd staat als eigenaar of bestuurder van het bedrijf. Die mogelijkheid blijft ook vanaf 12 april bestaan. Daar verandert dus niets.

Beperkt gebruik tot 1 juli

Als u eerdere TVL-aanvragen wil inzien of wil reageren op het vaststellingsverzoek, kan dit tot 1 juni nog met eHerkenning met een lager veiligheidsniveau dan 3. Vanaf 1 juli heeft u ook voor deze handelingen eHerkenning op niveau 3 nodig. Dit geldt ook nu niet voor DigiD-gebruikers.

Opwaarderen

De wijziging betekent dat een aantal ondernemers het veiligheidsniveau van hun abonnement op eHerkenning zal moeten opwaarderen naar niveau 3 of hoger. U moet dit regelen via uw leverancier van eHerkenning.

Nieuwsarchief 2021

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.