Personal touch in finance

30 juni 2021

Kabinet maximeert NOW vanaf 1 juli op 80%

30 juni 2021

Omdat corona op zijn retour is, wordt de tegemoetkoming in de loonkosten via de NOW gemaximeerd op 80% van het omzetverlies. Het nieuwe maximum gaat in vanaf 1 juli aanstaande.

NOW

De NOW is een tegemoetkoming in de loonkosten als bedrijven vanwege corona met een omzetverlies van minstens 20% te maken hebben. De tegemoetkoming bedraagt 85% van de loonkosten, maar met ingang van 1 juli dus met een maximum tot 80% van de loonkosten. Dit levert dan dus een maximale compensatie op van 80% x 85% = 68%.

Uitvoering vertraagd

Door de aanpassing wordt de uitvoering van de NOW met enkele weken vertraagd. Oorspronkelijk zou de tegemoetkoming voor de periode juli t/m september vanaf 5 juli kunnen worden aangevraagd, maar dit wordt dus enkele weken later.

TVL niet aangepast

De tegemoetkoming voor de vaste lasten van een bedrijf, de TVL, wordt niet aangepast vanwege uitvoeringstechnische moeilijkheden. Daarom kan ook in de periode juli t/m september bij 100% omzetverlies nog een compensatie van 100% van de vaste lasten worden verkregen. De omvang van de vaste lasten blijft gebaseerd op branchecijfers en niet op de werkelijke vaste lasten van een bedrijf.

Uitstel van betaling belasting verlengd

Het kabinet verlengt verder de periode dat ondernemers uitstel van belasting kunnen aanvragen tot 1 oktober 2021. Dat was al eerder aangekondigd. Ondernemers die nog niet eerder uitstel of verlenging hebben aangevraagd, kunnen dit nu alsnog doen. Voor ondernemers die eerder dit jaar al verlenging hadden gekregen, geldt het uitstel nu automatisch tot 1 oktober 2021.

Let op!

Het kabinet kondigt aan dat het steunpakket vooralsnog niet verlengd zal worden. Dit betekent dat het per 1 oktober van dit jaar eindigt. Bij onvoorziene nieuwe ontwikkelingen kunnen echter nieuwe maatregelen worden overwogen, zo laat het kabinet weten.

Nieuwsarchief 2021

    Together as One.
    Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.