Personal touch in finance

Vastgoed

Fiscaliteit rondom vastgoed is onze specialiteit

Ook in de huidige economische omstandigheden kunnen wij u optimaal van dienst zijn bij het optimaal fiscaal structureren van uw vastgoed of fonds. Denk daarbij aan het fiscaal begeleiden van transformatie van kantoorgebouwen naar woningen of hotels of het zo fiscaal gunstig liquide maken van vastgoed.

Maarten Borrie

Belastingadvies | Rotterdam

Maarten Borrie studeerde fiscaal recht in Rotterdam aan de Erasmus universiteit. Na zijn afstuderen in 1998 is hij begonnen als belastingadviseur in de fiscale praktijk van KPMG Meijburg & Co in Rotterdam. Hierbij lag zijn focus op nationaal opererende ondernemingen. Na ruim 7 jaar in de algemene praktijk te hebben gewerkt is hij zich vervolgens gaan toeleggen op de internationale fiscale vraagstukken. Meer in het bijzonder lag de focus op transfer pricing aspecten bij multinationaal opererende ondernemingen. Binnen KPMG Meijburg & Co hield Maarten zich ruim 5 jaar – en veelal als onderdeel van internationaal opererende teams – bezig met diverse transfer pricing vraagstukken van de grotere multinationals. Hiertoe behoorden onder andere het opzetten van systemen voor het bepalen van onderlinge verrekenprijzen en het afstemmen daarvan met de belastingdienst.

“Met name het gebrek aan een persoonlijke band en het gebrek aan contacten met klanten die hun eigen onderneming drijven waren aspecten van de fiscale advisering bij multinationals die ik steeds meer miste.” Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat ik na een periode van ruim 12 jaar bij KPMG Meijburg & Co een overstap maakte naar Borrie Belastingadviseurs om daar als fiscalist in de MKB praktijk werkzaam te zijn.

“De goede mix van kleine, grotere, nationale en internationale klanten van BORRIE bezorgt mij een dagelijkse uitdagende en wisselende fiscale werkomgeving. De kracht van een goede adviseur is dat hij niet alleen op de hoogte is van de meest recente ontwikkelingen op zijn eigen expertise maar tevens op de hoogte is van ontwikkelingen op daaraan grenzende disciplines. Het leuke aan BORRIE is dat accountants en belastingadviseurs dagelijks direct samenwerken en daardoor in staat zijn de klanten optimaal te adviseren. Daarbij is het steeds mijn ambitie onze kennis en expertise op een heldere wijze te vertalen naar de vraag van klanten. Op die manier kunnen relaties ontstaan die waarde blijven creëren.”

Maarten Borrie
Together as One.
Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.