Skip to main content
 

ESG: Duurzaam Ondernemen

Bij Borrie begrijpen we dat duurzaamheid niet alleen een trend is, maar een integraal onderdeel van de toekomst van ondernemen. Specifiek voor MKB- en familiebedrijven is het van essentieel belang om duurzaamheid te omarmen. Deze bedrijven zijn vaak diepgeworteld in lokale gemeenschappen en voelen een sterke verantwoordelijkheid om niet alleen winst te maken, maar ook bij te dragen aan een gezonde planeet en samenleving. Wij geloven sterk in het ondersteunen van onze klanten bij het implementeren van duurzame praktijken in hun bedrijfsvoering.

Wat Borrie te bieden heeft

Bij Borrie bieden we graag ondersteuning bij uw duurzaamheidsvraagstukken en helpen we u bij het omgaan met complexe wet- en regelgeving. Als ondernemer zult u vroeg of laat te maken krijgen met duurzaamheid, hetzij doordat de nieuwe generatie dit afdwingt, hetzij doordat u in de keten betrokken raakt bij een samenwerking die een duurzaam partnerschap vereist.

  • Voldoen aan Wet- en Regelgeving: We begeleiden onze klanten bij het voldoen aan de steeds strenger wordende wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid.
  • Ondersteuning bij vraagstukken: Ons team staat klaar om onze klanten te adviseren en te begeleiden bij alle duurzaamheidsvraagstukken waar zij mee te maken krijgen.
  • Advies in Optimaliseren Bedrijfsprocessen: We bieden deskundig advies om bedrijfsprocessen te optimaliseren met het oog op gestructureerd en controleerbaar vastleggen van uw ESG-datapunten.
  • Verstrekken van Controleverklaring bij Duurzaamheidsrapportage: Ons team staat paraat om controleverklaringen te verstrekken bij duurzaamheidsrapportages, waarmee onze klanten transparantie kunnen bieden over hun duurzaamheidsprestaties op basis van CSRD- verslaggevingsregels.

CSRD Wetgeving

Vanaf boekjaar 2025 zullen grote ondernemingen in Nederland verplicht zijn om over hun duurzame prestaties te rapporteren volgens de CSRD-wetgeving. Deze verplichting komt voort uit de EU Green Deal en illustreert de toenemende nadruk op duurzaamheid binnen het bedrijfsleven. Bij Borrie staan we klaar om onze klanten te begeleiden bij het voldoen aan deze wetgeving en om hen te ondersteunen bij het opstellen van duurzaamheidsrapportages.

Partner Duurzaamheidstransitie

Wij geloven in samenwerking en partnerschap als het gaat om duurzaamheid. Bij Borrie werken we nauw samen met onze klanten om hen te ondersteunen bij de overgang naar een duurzamere bedrijfsvoering. Indien nodig, brengen we externe partners in om expertise te leveren waar nodig.

Heeft u vragen over duurzaam ondernemen of wilt u meer weten over hoe wij u kunnen ondersteunen bij uw duurzaamheidstransitie? Neem gerust contact met ons op. Ons team van deskundigen staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden op weg naar een duurzamere toekomst.

ACCOUNTANCY

Borrie Accountants helpt u om uw onderneming financieel gezond te houden en geeft antwoord op vragen voordat ze gesteld zijn.

BELASTINGADVIES

Borrie Belastingadviseurs weet wat er nodig is voor een goede relatie met de fiscus.

CORPORATE FINANCE

Borrie Corporate Finance helpt u met advies en begeleiding bij bedrijfstransacties en weet wat de waarde is van uw onderneming.

GLOBAL MOBILITY SERVICES

Borrie global mobility services begeleidt werkgevers en hun werknemers bij de uitvoering van internationale tewerkstellingen.

ESG

Borrie ondersteunt u bij duurzaamheidsvraagstukken en helpt U bij het omgaan met complexe wet- en regelgeving op het gebied van ESG.

PERSONEEL EN SALARIS

Naast de administratieve ondersteuning heeft Borrie de kennis en kunde in huis u te adviseren op het gebied van salaris- en personeelsadministratie.