Skip to main content
 

Benieuwd naar de mensen achter onze persoonlijke aanpak? Hier leest u de bio’s van ons team van partners, over hun achtergrond, expertise en passie voor het helpen van onze klanten. Leer onze professionals kennen en ontdek hoe zij uw doelen kunnen ondersteunen.

Partners ROTTERDAM

Harm Borrie

Corporate Finance, Rotterdam

‘Kijken met een scherp oog naar de toekomst met een focus op financiële vooruitzichten en mogelijkheden.’
Ik ben een geboren Rotterdammer die Bedrijfseconomie studeerde in Maastricht. Als aanspreekpunt van de Alliott Group Alliance, de internationale alliantie waar Borrie deel van uitmaakt, besteed ik veel tijd aan opdrachten van klanten die ook in het buitenland opereren. Sinds 2003 heb ik vele congressen bezocht, waardoor ik voor Borrie waardevole internationale contacten heb kunnen opbouwen.
Mijn vrije tijd breng ik door op het water, in de sneeuw of in de keuken. Als ik aan het werk ben, denk ik uitsluitend aan mijn klanten. Ze moeten echt het gevoel hebben dat ze koning zijn. In ons vak doen we dat door samen met hen door een financiële bril naar de toekomst te kijken. Een proactieve houding is daarbij onontbeerlijk omdat je voortdurend in oplossingen denkt. Op die basis samen met mijn collega’s en mijn klanten vraagstukken en thema’s te lijf gaan, boeit me enorm. Extra leuk wordt het als het gaat om internationale projecten en opdrachtgevers. Een goeie opleiding en de nodige ervaring zijn natuurlijk de basis voor een goed advies. Maar met de juiste instelling ten opzichte van je klanten krijgt dat advies pas de meerwaarde waar het ons bij Borrie om te doen is.

Maarten Borrie

Belastingadvies, Rotterdam

'Een goede adviseur blinkt uit in expertise en blijft niet alleen op de hoogte van zijn eigen vakgebied, maar ook van aanverwante disciplines.'
Ik studeerde fiscaal recht in Rotterdam aan de Erasmus Universiteit. Na mijn afstuderen ben ik begonnen als belastingadviseur in de fiscale praktijk van KPMG Meijburg & Co in Rotterdam. Mijn focus lag daarbij op nationaal opererende ondernemingen. Na ruim 7 jaar in de algemene praktijk te hebben gewerkt, heb ik mij vervolgens toegelegd op internationale fiscale vraagstukken, met name op transfer pricing aspecten bij multinationaal opererende ondernemingen. Binnen KPMG Meijburg & Co heb ik ruim 5 jaar – veelal als onderdeel van internationaal opererende teams – diverse transfer pricing vraagstukken van de grotere multinationals behandeld, waaronder het opzetten van systemen voor het bepalen van onderlinge verrekenprijzen en het afstemmen daarvan met de belastingdienst.
Het gebrek aan een persoonlijke band en het gebrek aan contacten met klanten die hun eigen onderneming drijven, waren aspecten van de fiscale advisering bij multinationals die ik steeds meer miste." Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat ik na een periode van ruim 12 jaar bij KPMG Meijburg & Co een overstap maakte naar Borrie Belastingadviseurs om daar als fiscalist in de MKB-praktijk werkzaam te zijn.
De goede mix van kleine, grotere, nationale en internationale klanten van Borrie bezorgt mij een dagelijkse uitdagende en wisselende fiscale werkomgeving. De kracht van een goede adviseur is dat hij niet alleen op de hoogte is van de meest recente ontwikkelingen op zijn eigen expertise, maar tevens op de hoogte is van ontwikkelingen op daaraan grenzende disciplines. Het leuke aan Borrie is dat accountants en belastingadviseurs dagelijks direct samenwerken en daardoor in staat zijn de klanten optimaal te adviseren. Daarbij is het steeds mijn ambitie onze kennis en expertise op een heldere wijze te vertalen naar de vraag van klanten. Op die manier kunnen relaties ontstaan die waarde blijven creëren.

Hans Kraak

Accountancy, Rotterdam

'Je moet elkaar in dit werk alles kunnen en durven zeggen.'
Ik werk sinds 1988 bij Borrie. In 2001 ben ik partner geworden en in 2004 trad ik toe tot het dagelijks bestuur. Naast mijn bestuursfunctie werk ik als allrounder, voornamelijk in de MKB-praktijk.
Ik ben een directe gesprekspartner. Je moet elkaar in dit werk alles kunnen en durven zeggen. Het gaat om de feiten, niet om de mooie woorden waarin je ze verpakt. Daarom is het zo belangrijk dat je elkaar kunt vertrouwen. Want alleen dan durf je iemand de waarheid te zeggen en staat de ander open om ernaar te luisteren. Om dat te bereiken, vind ik dat je er altijd moet zijn voor je klant. En dat 'altijd' mag je wat mij betreft letterlijk nemen. Ik wil een klankbord zijn voor mijn klanten. Ingewikkelde kwesties moeten helder over het voetlicht komen als je er samen over hebt gepraat. Op die manier is de ondernemer in staat om de voor hem juiste beslissing te nemen. Zowel bij zijn zakelijke als privé-beslommeringen.

François Flooren

Accountancy, Rotterdam

'Samen met de klant ondernemen.'
Als partner bij Borrie heb ik me onder meer onder meer toegelegd op de non-profitsector, waar mijn klanten onder andere musea en diverse stichtingen op het gebied van welzijn en re-integratie zijn. Ik ben nauw betrokken bij het reilen en zeilen van mijn opdrachtgevers. Natuurlijk moet ik beschikbaar zijn voor mijn klant, maar dat is niet genoeg. Ik wil dichtbij hem staan, zowel zakelijk als op privégebied. Er is een groot verschil tussen iemand op afroep van advies dienen en samen met de klant ondernemen. In het laatste geval bouw je aan een vertrouwensrelatie die je betrokkenheid en daardoor de kwaliteit van de dienst die je levert beduidend verbetert. Klanten moeten beseffen dat ik er voor hen ben als zakelijk vertrouwenspersoon en als kundig adviseur. Dat besef moeten ze laten groeien om er de vruchten van te kunnen plukken.

Maurice Kruidenier

Belastingadvies, Rotterdam

'We zoeken de grenzen op, maar we gaan er niet overheen.'
Ik heb Nederlands en Fiscaal Recht gestudeerd aan de Erasmus Universiteit. In 2001 werd ik gevraagd om de fiscale afdeling van Borrie op te zetten. Daarnaast ben ik actief in de Alliott Group en daarbij een aantal jaren bestuurslid van het World Wide Tax Committee geweest.
Iedere belastingbetaler heeft naast verplichtingen ook mogelijkheden. Ik houd me bezig met beide. Wie internationaal zaken doet, krijgt te maken met buitenlandse afnemers, leveranciers, mogelijk met dochterondernemingen of andere belangen over de grens. Dat levert niet alleen fiscale complicaties op, het creëert ook kansen. Persoonlijk vind ik het prettig als je met een klant over meer praat dan alleen belastingen. Het helpt om iemand beter te leren kennen en dat helpt weer om hem de juiste adviezen te geven. Die adviezen moeten er, als het even kan, voor zorgen dat we onszelf terugverdienen. Daar gaan we ver in. Laten we zeggen dat we de grenzen opzoeken zonder er overheen te gaan.

Pieterjan Kazen

Accountancy, Rotterdam

'Professionaliteit en kwaliteit voor een waardevolle bijdrage voor het succes van de klant.'
Ik ben Pieterjan Kazen, en sinds 2008 werk ik bij Borrie. Mijn carrière begon met het opdoen van werkervaring in de groot nationaal en internationale auditpraktijk van Ernst & Young Accountants. Bij Borrie ben ik medeverantwoordelijk voor de auditafdeling, waar ik met trots mijn bijdrage lever.
Het dynamische aspect van mijn werk geeft me energie. Mijn doel is om ondernemers te helpen en te ondersteunen bij de uitdagingen die zij tegenkomen. Ik hecht veel waarde aan professionaliteit en kwaliteit, en streef ernaar om samen met klanten en medewerkers naar een hoger niveau te groeien.

Mijn klantenportefeuille is divers, variërend van kleine tot grote, nationale en internationale klanten in verschillende sectoren. Deze diversiteit maakt mijn werk uitdagend en houdt me scherp. Geen klant is hetzelfde, en dat vereist flexibiliteit en toewijding van mijn kant.
Het is inspirerend om met onze auditafdeling een bijdrage te kunnen leveren aan de groei van onze klanten. Samen streven we naar resultaten en blijven we hard werken om die te behalen. Bij Borrie geloven we in continu leren en elkaar blijven uitdagen, wat zorgt voor een stimulerende en inspirerende werkomgeving waarin we gezamenlijk groeien en bloeien.

Edwin van Remortel

Accountancy, Rotterdam

'Een betrouwbaar en open aanspreekpunt zijn voor zowel klanten als collega’s.'
Als een toegewijde en ervaren accountant, ligt mijn passie in het ondersteunen van klanten bij dagelijkse vraagstukken op verschillende accountantsgebieden. Ik streef ernaar een betrouwbaar en open aanspreekpunt te zijn voor zowel klanten als collega's, met als doel hoogwaardige service te bieden die aansluit bij hun behoeften.
Sinds 2005 werk ik bij Borrie, vrijwel direct na het afronden van mijn studie. Mijn opleiding begon aan de Hogeschool Rotterdam, waar ik een goede basis legde voor mijn carrière in de accountancy. Daarna vervolgde ik mijn studie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar ik afstudeerde als accountant. Deze opleidingen hebben mij niet alleen voorzien van de nodige theoretische kennis, maar hebben ook mijn analytische vaardigheden en probleemoplossend vermogen versterkt, waardoor ik effectief kan inspelen op de behoeften van mijn klanten.
Naast mijn professionele toewijding, geniet ik in mijn vrije tijd van het beoefenen van poolbiljart, wat mij de kans geeft om te ontspannen na een lange werkdag. Ook ben ik een trotse ouder en vind ik het geweldig om te kijken naar de sportieve prestaties van mijn kinderen, wat mij veel vreugde en voldoening geeft.
Met mijn uitgebreide ervaring, academische achtergrond en sterke betrokkenheid bij mijn klanten en collega's, ben ik vastbesloten om mijn rol bij ons kantoor voort te zetten en bij te dragen aan het succes en de groei van ons team en onze klanten.

Maarten Jan Verhoeve

Accountancy, Rotterdam

‘Dynamisch en creatief, maar vooral doelgericht en doortastend.’
Ik studeerde bedrijfseconomie en accountancy in Rotterdam aan de Erasmus Universiteit. Na mijn economie studie ben ik gaan werken op een klein accountantskantoor in omgeving Den Haag. Ik werk inmiddels al ruim dertig jaar in de accountancy, waarvan de laatste achtentwintig bij Borrie. Ik ben werkzaam in de controle- en samenstelpraktijk en ben door mijn ervaring een allrounder in uiteenlopende branches. Ik ben een no-nonsense denker en doener. ‘Duidelijkheid en doortastendheid gaan voorop; uiteraard wanneer ze het resultaat zijn van een creatieve en dynamische analyse die eraan vooraf gaat. De mate waarin je de klant en zijn wensen en behoeften kent is doorslaggevend voor een duurzame relatie. Je moet in ons vak niet proberen om je klanten de wet voor te schrijven: zijn onderneming en zijn situatie bepalen de richting waarin je de oplossing vindt. Je bent een partner in business. En juist die mate van betrokkenheid zorgt ervoor dat je daadkrachtig kunt handelen. Langdurige relaties met je klanten zijn het achterliggende doel.’

Partners AMSTERDAM

Diana Clement

Accountancy, Amsterdam

‘Waarde toevoegen en richting geven.’
Ik ben al ruim vijfentwintig jaar werkzaam in de accountancy. In 2000 startte ik mijn eigen kantoor in Amsterdam, dat in 2008 werd geïntegreerd in de hoofdstedelijke vestiging van Borrie.
Voor mij is accountancy het mooiste beroep dat er is. Wat me drijft, is de passie voor ondernemerschap en de overtuiging dat het altijd beter kan. Klanten hebben pas echt iets aan je als je weet wat er speelt in de wereld, zowel in de echte wereld als die van hen. Op die manier kan ik hen echt bijstaan, met advies en actie.
Naast mijn rol als partner ben ik ook lid van het dagelijks bestuur van Borrie. Ik vind het belangrijk om waarde toe te voegen aan de organisatie door richting te geven aan de toekomst. Om dezelfde reden ben ik sinds december 2011 lid van het bestuur van de SRA, een organisatie voor zelfstandige accountantskantoren. Hier houd ik me onder meer bezig met het SRA-keurmerk, een manier om MKB-ondernemers te wijzen op de kwaliteit van de aangesloten kantoren.
Het verbinden van beide werelden en het creëren van waarde voor de klanten is een mooie combinatie.

Fokko van Dijk

Accountancy, Amsterdam

‘Niet alleen de cijfers, maar ook het verhaal eromheen.’
Ik ben vliegtuigbouwkundig ingenieur van origine en heb ook bedrijfskunde gestudeerd aan Nyenrode. Daarnaast heb ik de opleiding tot registeraccountant gevolgd. Tot 2006 was ik werkzaam als accountant en adviseur bij een internationaal accountantskantoor. Vervolgens heb ik als financieel directeur gewerkt bij een wereldwijd opererend chemiebedrijf. Sinds 2010 ben ik partner bij Borrie.
Mijn passie is om mijn technische en bedrijfskundige achtergrond, samen met mijn ervaring in het bedrijfsleven, in te zetten bij mijn werkzaamheden voor klanten. Hierdoor kan de klant mij ervaren als een adviseur die niet alleen naar de cijfers kijkt, maar juist ook het verhaal rondom de cijfers goed begrijpt. In de klantrelatie hecht ik veel waarde aan vertrouwen en integriteit. De klant moet blindelings op mij kunnen vertrouwen en op mij kunnen bouwen. De complexiteit van zakendoen neemt toe en ondernemers willen ontzorgd worden, een rol die ik graag op mij neem.

Marco Schreurs

Accountancy, Amsterdam

‘Samen met je klant dat woud van regels te lijf.’
Sinds 1991 werk in de accountancy. Ik heb ervaring in de samenstel- en controlepraktijk en ben daarnaast thuis in bedrijfseconomische vraagstukken, financieringsaanvragen en het beoordelen van ondernemingsplannen.
Het gaat mij niet zozeer om de cijfers als wel om de vertaling die daarbij hoort. Zonder een begrijpelijke uitleg heeft de klant niets aan die getallen. Je moet daarom zo helder mogelijk proberen te communiceren en dat begint ermee dat je goed luistert naar de vragen en wensen van de klant. Verder moet je niet alleen betrokkenheid tonen, maar hem ook voelen. De dienstverlening staat in alle gevallen voorop. Ik wil een helpende hand bieden in dat woud van regels op verslaggevingsgebied en fiscale aspecten. Het is een uitdaging om de klant bij te staan in de ontwikkeling van zijn of haar onderneming. Mijn toegevoegde waarde moet liggen in het beperken van risico’s voor de onderneming en het ondersteunen van kansen die de ondernemer ziet. Ik wil een vraagbaak zijn en waar mogelijk geld verdienen voor de klant.

Frits de Rooij

Accountancy, Amsterdam

‘De kracht van samenwerking is de sleutel tot succes.’
Ik ben een gepassioneerde registeraccountant die graag de uitdaging zoekt in speciale opdrachten, die technisch complex zijn en organisatorisch veel vergen. Mijn focus ligt voornamelijk op internationale klanten, waar ik de afgelopen jaren veel mee heb gewerkt. Het werken voor dezelfde internationale opdrachtgever gedurende ruim een jaar stelt me in staat om mijn vakinhoudelijke kennis op elk vlak toe te passen, wat me scherp houdt en inspireert. Het reizen naar vestigingen van buitenlandse (component) accountants maakt mijn vak natuurlijk ook leuk.
Inmiddels werk ik al 4,5 jaar met veel plezier bij het kantoor in Amstelveen. Mijn carrière begon bij een afsplitsing van Deloitte in Leiden, waar ik ook 4,5 jaar actief was. Vervolgens heb ik mijn expertise verder ontwikkeld gedurende 5 jaar bij BDO in zowel Leiden als Den Haag, gevolgd door nog eens 5 jaar bij Crowe in Amsterdam. Mijn werk richt zich voornamelijk op de auditpraktijk, waar ik zowel nationale als internationale MKB-ondernemers van dienst ben.
Wat mij aantrekt in mijn werk is de diversiteit en afwisseling die het vak biedt. Ik houd van de uitdagingen die het controleren en adviseren van ondernemingen met zich meebrengt, en ik geloof sterk in de kracht van samenwerking binnen een team, dat is de sleutel tot succes.
Buiten mijn professionele leven ben ik een enthousiaste sportliefhebber. Zeilen, hockey, tennis en skiën zijn vier activiteiten die ik actief beoefen. Deze activiteiten bieden niet alleen ontspanning, maar dragen ook bij aan mijn teamgeest en doorzettingsvermogen, kwaliteiten die ik ook in mijn professionele leven waardeer.
Als avonturier reis ik graag naar nieuwe plekken en ervaar ik verschillende culturen. Mijn nieuwsgierigheid en drang naar avontuur vertalen zich niet alleen in mijn werk, maar ook in mijn vrije tijd. Ik ben ervan overtuigd dat het ontdekken van nieuwe horizonten bijdraagt aan persoonlijke groei en een bredere kijk op het leven.