Personal touch in finance

Real Estate Tax

Fiscaliteit rondom vastgoed is onze specialiteit

Wij bieden vastgoedpartijen full service op het gebied van fiscaliteit en vastgoed. U kunt daarbij denken aan:

  • Het fiscaal optimaal structureren vastgoedfondsen, zoals woningmaatschappen, vastgoed cv’s, monumentenfondsen, fbi’s.
  • Het liquide maken van vastgoed met zo min mogelijk fiscale kosten (bijvoorbeeld ten aanzien van overdrachtsbelasting en vennootschapsbelasting).
  • Overdrachtsbelasting en btw vraagstukken bij de transformatie van kantoorgebouwen naar bijvoorbeeld woningen dan wel hotels.
  • Specifieke fiscaliteit die speelt bij ontwikkelaars, aannemers en beleggers.
  • Fiscale advisering bij woningcoöperaties, zorginstellingen en stadsherstellichamen.
  • Structurering van privaat publieke samenwerkingen voor infrastructuur projecten.

Maarten Borrie

Belastingadvies | Rotterdam

Maarten Borrie studeerde fiscaal recht in Rotterdam aan de Erasmus universiteit. Na zijn afstuderen in 1998 is hij begonnen als belastingadviseur in de fiscale praktijk van KPMG Meijburg & Co in Rotterdam. Hierbij lag zijn focus op nationaal opererende ondernemingen. Na ruim 7 jaar in de algemene praktijk te hebben gewerkt is hij zich vervolgens gaan toeleggen op de internationale fiscale vraagstukken. Meer in het bijzonder lag de focus op transfer pricing aspecten bij multinationaal opererende ondernemingen. Binnen KPMG Meijburg & Co hield Maarten zich ruim 5 jaar – en veelal als onderdeel van internationaal opererende teams – bezig met diverse transfer pricing vraagstukken van de grotere multinationals. Hiertoe behoorden onder andere het opzetten van systemen voor het bepalen van onderlinge verrekenprijzen en het afstemmen daarvan met de belastingdienst.

“Met name het gebrek aan een persoonlijke band en het gebrek aan contacten met klanten die hun eigen onderneming drijven waren aspecten van de fiscale advisering bij multinationals die ik steeds meer miste.” Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat ik na een periode van ruim 12 jaar bij KPMG Meijburg & Co een overstap maakte naar Borrie Belastingadviseurs om daar als fiscalist in de MKB praktijk werkzaam te zijn.

“De goede mix van kleine, grotere, nationale en internationale klanten van BORRIE bezorgt mij een dagelijkse uitdagende en wisselende fiscale werkomgeving. De kracht van een goede adviseur is dat hij niet alleen op de hoogte is van de meest recente ontwikkelingen op zijn eigen expertise maar tevens op de hoogte is van ontwikkelingen op daaraan grenzende disciplines. Het leuke aan BORRIE is dat accountants en belastingadviseurs dagelijks direct samenwerken en daardoor in staat zijn de klanten optimaal te adviseren. Daarbij is het steeds mijn ambitie onze kennis en expertise op een heldere wijze te vertalen naar de vraag van klanten. Op die manier kunnen relaties ontstaan die waarde blijven creëren.”

Maarten Borrie
Together as One.
Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.