Personal touch in finance

Grote ondernemingen

Full service voor leiders in de markt

Afhankelijk van de rol die we spelen, richt Borrie zich op het samenstellen, dan wel de controle van jaarrekeningen van grotere ondernemingen. Daarnaast houden we ons bezig met fiscale adviezen, salarisadministratie, bedrijfsadvisering, analyses en overige diensten rondom corporate finance. Borrie is de vaste dienstverlener van verschillende grote spelers op de nationale en internationale markt.

Hans Kraak

Accountancy | Rotterdam

‘Je moet elkaar in dit werk alles kunnen en durven zeggen.’

Hans Kraak werkt sinds 1988 bij Borrie. Hij werd in 2001 partner en trad in 2004 toe tot het dagelijks bestuur. Naast zijn bestuursfunctie is hij werkzaam als allrounder in – voornamelijk – de MKB-praktijk.

Hans Kraak is een directe gesprekspartner. ‘Je moet elkaar in dit werk alles kunnen en durven zeggen. Het gaat om de feiten. Niet om de mooie woorden waarin je ze verpakt. Daarom is het zo belangrijk dat je elkaar kunt vertrouwen. Want alleen dan durf je iemand de waarheid te zeggen en staat de ander open om er naar te luisteren. Om dat te bereiken vind ik dat je er altijd moet zijn voor je klant. En dat ‘altijd’ mag je wat mij betreft letterlijk nemen. Ik wil een klankbord zijn voor mijn klanten. Ingewikkelde kwesties moeten helder over het voetlicht komen als je er samen over gepraat hebt. Op die manier is de ondernemer in staat om de voor hem juiste beslissing te nemen. Zowel bij zijn zakelijke als privé-beslommeringen.’

Hans Kraak

Fokko van Dijk

Accountancy | Amsterdam

‘Niet alleen de cijfers, maar ook het verhaal eromheen.’

Fokko van Dijk is vliegtuigbouwkundig ingenieur. Daarnaast studeerde hij bedrijfskunde aan Nyenrode en volgde hij de opleiding tot registeraccountant. Tot 2006 was hij als accountant en adviseur werkzaam bij een internationaal accountantskantoor. Vervolgens was hij financieel directeur van een wereldwijd opererend chemiebedrijf. Fokko is sinds 2010 partner bij Borrie.

‘Het is mijn passie om mijn technische en bedrijfskundige achtergrond, gecombineerd met mijn ervaring in het bedrijfsleven, in te zetten bij de werkzaamheden die ik voor klanten mag uitvoeren waardoor de klant een adviseur ervaart die niet alleen naar de cijfers kijkt maar juist ook het verhaal rondom de cijfers goed begrijpt. In de klantrelatie vind ik het belangrijk dat je met de klant werkt vanuit vertrouwen en integriteit. De klant moet blindelings op je kunnen vertrouwen en bouwen. De complexiteit van het zakendoen neemt toe en de ondernemer wil ontzorgd worden, een rol die ik bij uitstek wil invullen.’

Fokko van Dijk
Together as One.
Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.