"Dat mijn keuze niet voor niets op Borrie is gevallen is voor mij inmiddels wel zeker."

Romana de Bruijn

Functie: Assistent Accountant

Om registeraccountant te worden zijn er in Nederland twee trajecten wat de studie daarvoor betreft. Via de universiteit volg je een economische richting waarna je een master doet voor het halen van je RA-certificaat. Een ander traject is rechtstreeks van de middelbare school de universitaire opleiding van Nyenrode te volgen. Tijdens die doelgerichte opleiding om RA te worden, begin je meteen met het werken in de accountancy. Romana is als assistent-accountant in haar derde jaar van deze opleiding en licht graag toe waarom zij voor deze richting gekozen heeft.

Na haar vwo heeft Romana een tussenjaar genomen om alle tijd te hebben voor het kiezen van de beste studie. Met een enorm uitgebreid vakkenpakket lag alles open en was het maken van die keuze niet eenvoudig. In haar tussenjaar raakte ze er steeds meer van overtuigd dat ze wel naar de universiteit wilde, want daarvoor had ze wel haar vwo-diploma gehaald, maar meteen gaan werken zou ook wel bij haar passen. Zo kwam ze tijdens haar research uit bij de universitaire opleiding van Nyenrode, en combineert ze sinds een paar jaar studie met werk om uiteindelijk het diploma registeraccountant te halen.

Als MKB-kantoor weet Borrie dat de concurrentie met de grote accountantskantoren in Nederland aanzienlijk is. Er is daar een ruim budget voor werving en selectie van studenten en ook zal de reputatie van een groot kantoor een rol spelen. Voor Romana was het echter meteen duidelijk dat ze bij Borrie wilde gaan werken. De volgorde van werken bij Borrie spreekt Romana met name aan. Het begin ligt bij boekhouden, dat is eigenlijk de basis, daarna met het samenstellen van jaarrekeningen, en inmiddels houdt ze zicht bezig met de controle van de jaarrekening, en bezoekt ze haar klanten zelfstandig.

“Toen ik ging solliciteren keek ik met name naar de sfeer die de website uitstraalde, want ik had nog niet echt een goed idee van de diensten en taken die bij het vak horen. Daarom hoop ik dat mijn verhaal anderen met een gezonde interesse voor accountancy inspireert om te solliciteren bij Borrie,” aldus Romana.

“Dat mijn keuze niet voor niets op Borrie is gevallen is voor mij inmiddels wel zeker. Ik zie mezelf hier nog wel werken over 30 jaar. Ik heb gekozen voor mijn gevoel, niet voor meteen een auto of het hoogste salaris. Er is hier veel ruimte voor doorgroeimogelijkheden en de deur van collega’s staat altijd open als ik vragen heb over mijn studie.”

MEGAN KOCH: Overwerk is eigenlijk niet de bedoeling bij Borrie

ROMANA DE BRUIJN: Bij Borrie krijg je de vrijheid die je verdient

GWENN BAKKER-VAN DEN OUWELAND: Naast werk is er bij Borrie voldoende tijd voor andere leuke dingen